Crăciunița, așa cum este numită Poinsettia, este o alegere excelentă pentru a fi făcută cadou în perioada sărbătorilor. Iată câteva sfaturi despre cum să îngrijești Crăciunița ca să te bucuri de ea o perioadă îndelungată de timp!
Cum să îngrijim Crăciunița?
- Crăciunița nu trebuie expusă direct la soare, dar nici la aer rece, din acest motiv, pervazul nu este soluția ideală pentru poziționarea plantei. Crăciunița are nevoie de un spațiu cald și luminos. Mai exact, temperatura pe perioada iernii trebuie să fie de minimum 15 grade;
- Planta trebuie hrănită cu îngrășământ special ( îl găsești la orice magazin botanic), din 3 în 3 săptămâni;
- Este bine să o tunzi scurtând lăstarii, pentru a stimula ramificarea plantei;
- Este recomandat să o uzi zilnic, cu o cantitate mică de apă;
- Dacă doriți, puteți să replantați Crăciunița într-un ghiveci mare. Alegeți un ghiveci cu până la 10 cm, mai mare decât diametrul plantei și umpleți-l cu un amestec de pământ ușor și bogat în substanțe organice.
Crăciunița, originară din America Centrală si sudul Mexicului, a fost planta de leac a aztecilor, folosită pentru tincturi și ceaiuri pentru combaterea febrei. La începutul secolului al 19-lea, este remarcată de ambasadorul SUA în Mexic, Joel R. Poinsett, care trimite mai multe exemplare acasă familiei și prietenilor.
Pe 12 decembrie este Ziua Crăciuniței în Statele Unite.
Potrivit legendei, doi copii săraci au dorit să-i ducă lui Iisus, de Crăciun, un dar la biserică. Însă, fiind foarte săraci, tot ce au putut face a fost să culeagă niște crenguțe și frunze verzi de pe drum. Chiar dacă, ceilalți au râs de frunzele cadoului lor, frunzele cele verzi s-au transformat în steluțe roșii scânteietoare. De aceea, Crăciunița este un simbol al simplității și al lucrului dăruit din inimă.
Vezi toate sfaturile despre cum ingrijesti Craciunita!
Sursă foto: Shutterstock.com
Ultima modificare decembrie 5, 2019 11:50 am