Creierul uman funcționează și după moarte. Ce putem auzi după ce inima s-a oprit

.
Creierul uman continuă să funcționeze chiar și după moarte, astfel că putem fi conștienți de ce ni se întâmplă. Ce anume auzim la câteva secunde după ce inima încetează să bată.

Creierul uman continuă să funcționeze după moarte, astfel că un om poate ști că a murit, pretind studiile făcute de o echipă de cercetători de la Stony Brook University School of Medicine din New York, conform DailyMail.

Oamenii de știință, care au examinat starea conștiinței după moarte prin cercetarea cazurilor de stop cardiac din Europa și SUA, spun că după ce inima s-a oprit funcțiile creierului au rămas active câteva secunde. Acest lucru înseamnă că un pacient ar fi pe deplin conștient de ceea ce i se întâmplă, deoarece conștiința lui continuă să funcționeze.

Supraviețuitorii atacurilor de cord ar putea descrie ce s-a întâmplat în jurul lor înainte de a fi resuscitați, arată studiul. Dovezile cercetătorilor sugerează faptul că un pacient poate auzi când este declarat mort.

Oamenii care se întorc din viața de apoi sunt mai altruiști

Dr. Sam Parnia, liderul echipei de cercetători, a mărturisit că oamenii care au avut o astfel de experiență de „după moarte” au devenit mai altruiști, dispuși să-i ajute pe cei din jurul lor.

Spre deosebire de firul narativ al filmului „Flatliners”, în care cinci studenți la medicină ce își opreau inimile și apoi le resuscitau aveau tot felul de viziuni care îi urmăreau și după ce își reveneau, oamenii nu se pot întoarce din viața de apoi cu amintiri sau viziuni.

„Vor descrie vizionarea doctorilor și a asistentelor medicale, vor descrie că au conștientizat conversațiile complete, a lucrurilor vizuale care s-au întâmplat” spune Parnia, menționând că nu vor avea parte de abilități noi, cum ar fi cele din sfera paranormalului.

Doctorii pronunță decesul în momentul în care inima se oprește și atunci funcțiile creierului uman aproape se sting. Și cortexul cerebral încetinește și cedează, dar celulele creierului pot fi active mai multe ore după moarte, mai spun cercetătorii.

Efectuarea resuscitării pe un om a cărui inimă s-a oprit va trimite creierului aproximativ 50% din cantitatea de sânge de care are nevoie, suficient cât să repornească funcțiile. Chiar și în timpul resuscitării îndelungate celulele mor, dar într-un ritm mult mai lent.

„Ceea ce tinde să se întâmple este că oamenii care au avut aceste experiențe profunde se pot întoarce mai pozitivi. Găsesc un nou sens al vieții după ce s-au întâlnit cu moartea. Dar asta nu înseamnă o îmbunătățire magică a memoriei. Astea sunt doar prostii de Hollywood” a declarat Dr. Sam Parnia.

Scopul acestui studiul este de a îmbunătăți calitatea resuscitării și să prevină leziunile cerebrale în timp ce încearcă să repornească funcțiile inimii.

Citește și: 

Catherine Zeta-Jones, devastată după ce Michael Douglas a fost acuzat de hărțuire sexuală

Prin ce coșmar a trecut o femeie care s-a căsătorit cu un bărbat mai tânăr cu 34 de ani 

Sursă foto: shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton