Constantin Dogioiu a slăbit 12 kilograme pentru rolul din Tătuțu’! „Multe discuții cu Anghel Damian, Lia Bugnar și Mihai Brătilă” / Exclusiv

.

Constantin Dogioiu a slăbit 12 kilograme pentru rolul din Tătuțu’, un nou serial în care telespectatorii vor găsi multe personaje din Clanul, dar și actori noi.

Actorul îl interpreta pe Mircea, în serialul Clanul care a făcut furori la Pro TV. În Tătuțu’, Mircea va fi cu 20 de ani mai tânăr și… va avea păr, după cum ne-a dezvăluit actorul.

Constantin Dogioiu a slăbit 12 kilograme pentru noul rol din Tătuțu’

Te-ai întors la personajul Mircea, în Tătuțu`, după doi ani, dacă nu greșesc, de la primele filmări, din Clanul. Cum este?

Până în acest moment este entuziasmant și solicitant, într-un mediu de lucru prietenos, profesionist și pașnic. Percepția mea e că au trecut doar două săptămâni, nu doi ani, de când eram alături de această echipă la filmările de la sezonul întâi Clanul.

Acțiunea din Tătuțu` se petrece în urmă cu 20 de ani. Ce vor vedea diferit fanii Clanul la Mircea?

Încercarea noastră este de a oferi telespectatorilor cel puțin trei-patru culori noi față de paleta conținută de Mircea din Clanul, concomitent cu faptul că, în urmă cu 20 de ani, paleta de culori a lui Mircea era în plin proces de naștere. Aleg să nu intru în detalii pentru a nu priva telespectatorii de entuziasmul aferent oricărei surprize, făcând, totuși, o excepție: Mircea va avea păr.

Citește și: Actrița Mădălina Craiu, din serialul Clanul, are un IQ de 140: „Toată capacitatea cognitivă nebună pe care o am se duce, de cele mai multe ori, pe anxietate și scenarii fataliste” / Exclusiv

Citește și: Ce părere are soția lui Denis Hanganu despre scenele intime dintre el și alte actrițe: „Am lângă mine un om minunat” / Exclusiv

Citește și: Ce planuri are George Ivașcu după ce se termină serialul Clanul, de la Pro TV: “Soția este foarte fericită” / Exclusiv

Cum s-a pregătit Constantin Dogioiu pentru rolul din noul serial? „Minus 12 kg, scotocirea prin memoriile vieții mele din București de acum 20 de ani”

Ce schimbări ai făcut pentru a intra în pielea lui Mircea de acum 20 de ani?

Minus 12 kg, scotocirea prin memoriile vieții mele din București de acum 20 de ani, mai multe discuții cu Anghel Damian, Lia Bugnar și Mihai Brătilă.

Pentru tine, personal, cum este să te întorci în timp? Care au fost lucrurile care ți-au trezit amintiri și ți-au dat o stare de nostalgie?

Nu simt că mă întorc în timp și nici n-aș vrea asta. M-am educat și continui să fac asta referitor la a trăi cât mai în prezent, a nu fi nostalgic. Dacă amintirile nu sunt doar un instrument pe care îl accesez atunci când am nevoie pentru a trăi mai bine în prezent, înseamnă că ceva e dezechilibrat în sistemul meu psiho-emoțional. De când am început filmările, mă simt echilibrat.

„Nu mi-am planificat vreo vacanță”

Spuneai la un moment dat că vrei să începi să regizezi, ai avut vreun proiect din postura de regizor? Sau urmează?

Încă sunt în etapa de pre-producție a primului spectacol de teatru pe care îl voi regiza. Nu știu exact cât va mai dura. Nu mă grăbesc, dar se profilează că voi putea anunța premiera în cursul anului 2025.

Ce planuri ai pentru vara asta? Vreo vacanță?

În afară de filmările de la Tătuțu’, voi repeta pentru premiera spectacolului HurlyBurly, din data de 23 septembrie, alături de colegii George Ivașcu, Cătălina Grama, Florin Busuioc, Beatrice Peter, Ioan Paraschiv, Diana Mănăilă și Reka Kovacs. Regia va fi semnată de colegul actor și regizor George Lepădatu. Nu mi-am planificat vreo vacanță, dar e posibil să am chiar mai multe dacă și când voi considera că e cazul.

Ce loc consideri să fie oaza ta de liniște? Îți place să te retragi în natură?

Oaza mea de liniște este în mine, este accesibilă oricând și cvasi-independentă de unde mă aflu. Da, în ultimul an descopăr că îmi place din ce în ce mai mult să petrec timp în aer liber decât între betoane.

După ce a slăbit 12 kilograme, Constantin Dogioiu vrea să-și îndeplinească și o altă dorință: „Îmi voi lua carnet de barcă”

De unde îți iei inspirația pentru rolurile tale?

Artiști muzicali, alte roluri făcute de alți actori în teatru sau film, memoria mea, imaginația mea, discuții cu regizorul, sportivi de performanță, răbdare, liniște, somn fără trezit cu alarmă.

Unde te regăsești cel mai bine: în fața camerelor sau pe scena teatrului?

Nu simt vreo diferență de regăsire între cele două, iar în covârșitoarea majoritate a timpului nu mă simt pierdut în vreo situație a vieții mele. Dacă mediul și contextul de lucru sunt sănătoase și excitante, am tot ce îmi trebuie. Acestea fiind zise, prefer teatrul.

Ce îți place să faci în timpul liber, ai vreun hobby?

De aproximativ patru ani, nu mai gândesc relația cu timpul ca fiind una segmentată binar de termeni precum “liber” sau “ocupat”. Timpul e un antrenor-partener de dublu al vieții mele. Îmi place să fac și fac multe lucruri cu aproape egală implicare, atenție, pasiune, relaxare și mărturisesc că nu identific vreun aspect al vieții mele care să se poată încadra la cuvântul “hobby”. Dar, de exemplu, vă pot spune că, dacă nu apare vreun mare impediment, anul ăsta îmi voi lua carnet de barcă.

Constantin Dogioiu, despre cel mai bun sfat primit de la un coleg de breaslă

Care ar fi 3 filme pe care oricine ar trebui să le vadă măcar o dată în viață, în opinia ta?

La Grande Bellezza (dir. Paolo Sorrentino, 2013), Capernaum (dir. Nadine Labaki, 2018), Parfum de femeie (dir. Martin Brest, 1992).

Care este cel mai bun sfat primit de la un coleg de breaslă?

“Iubitule, dacă ai măcar un moment de plăcere, trage de el!”- Alexandru Darie.

Ce coloană sonoră ar avea viața ta?

Întrebarea asta îmi place foarte mult și voi încerca să răspund în conformitate cu etapele cronologice ale vieții mele de până acum, nu cu idealul vieții mele. M-am gândit vreo 4-5 minute și am ajuns la următorul OST: Chopin – Nocturne op.9 nr.2; Sting- Englishman in New York; 2Pac – All eyez on me; Aerosmith – Back in the saddle; Arctic Monkeys – Perfect sense.

Foto: PR Pro TV

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton