Sunt puține persoanele care nu au văzut clipul cu groparii dansatori din Ghana sau cel puțin meme-urile cu ei. Deși în anul 2017 BBC a difuzat un reportaj despre acești gropari, de abia anul acesta scenele au devenit virale pe rețelele de socializare, fiind transformați, mai apoi, în meme.
Sunt șase tineri de culoare, îmbrăcați în costume și cu ochelari de soare ce dansează pe muzică techno cu un sicriu pe umeri. „Groparii dansatori din Ghana”, cum a fost intitulat documentarul BBC, prezintă fenomenul unui alt tip de înmormântare, la care nu se plânge, ci se râde. Iar în Ghana, tot mai mulți oameni plătesc pentru o astfel de înmormântare.
Potrivit Mediafax, care citează Washington Post, Nana Otafrija Pallbearing & Waiting Services este o firmă care oferă o procesiune funerară mai deosebită, sicriul fiind cărat de 6 tineri care dansează cu el până la groapă. Firma a devenit populară în anii 1990, iar acum are peste 100 de angajați.
Citește și: OMS: Pandemia e departe de a se termina. Va crește numărul de bolnavi în Europa de Est și Africa
După ce au fost transformați în meme-uri care au fost distribuite pe social media, cei șase gropari dansatori au fost asociați cu mișcarea „Stai acasă”, în încercarea de a convinge oamenii să rămână izolați în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, în Brazilia, groparii ghanezi au apărut pe panouri împreună cu mesajul: „Stați acasă sau dansați cu noi”.
Sursă foto: Captură video
Ultima modificare aprilie 30, 2020 12:24 pm