Un mic dejun sănătos, dar și sățios, este foarte important atât pentru adulți, dar mai ales pentru copii. Astfel, pentru a avea energie și un început de zi bun, o variantă de mic dejun delicios și sănătos o reprezintă cerealelele.
Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Unica.ro. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.
Micul dejun este considerat de mulți nutriționiști cea mai importantă masă a zilei și tocmai de aceea este indicat să îi învățăm pe copii încă de mici să nu îl ocolească.
Pe lângă surplusul de energie pe care îl aduce organismului, micul dejun mai are și o mulțime de alte beneficii pentru sănătate.
De exemplu, micul dejun crește aportul de nutrienți. Mai exact, prima masă a zilei este foarte importantă pentru că ajută la stimularea metabolismului, iar în organism sunt reținuți mai mulți nutrienți, ceea ce va îmbunătăți și capacitatea de concentrare și memoria. Micul dejun ajută și la asimilarea în cantități mai mari a vitaminelor, fibrelor și mineralelor.
Mai mult, datorită stimulării organismului, caloriile sunt arse mult mai repede din corp și nu mai sunt stocate. Așadar, dacă nu vei sări peste micul dejun, îți va fi mult mai ușor să îți menții și o greutate corporală optimă. Și asta, pentru că persoanele care iau micul-dejun în mod regulat nu vor mai fi tentate să consume ronțăieli pline de calorii pe parcursul zilei.
Probabil ați auzit de multe ori că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și este adevărat, dar și ora la care iei micul dejun este, de asemenea, foarte importantă. Medicii recomandă să mănânci în prima oră de la trezire pentru a-ți pregăti corpul pentru o zi reușită. Între 6 și 10 dimineața, ar fi momentul ideal pentru a lua această primă masă, în principal pentru ca organismul să aibă suficient timp la dispoziție să asimileze nutrienții și pentru a se pregăti pentru a doua masă a zilei.
Ceea ce mănânci la micul dejun are un impact mare asupra restului zilei. Ideal ar fi să săriți peste produsele de patiserie sau peste băuturi pline zahăr.
Micul dejun îţi asigură energia necesară pentru prima parte a zilei, iar cum copiii aleargă și se joacă toată ziuă, o idee bună pentru un mic dejun sănătos şi săţios o reprezintă cerealele. După preferințe, acestea se pot consuma cu lapte, iaurt sau chiar apă, alături de fructe și nuci.
Beneficii cereale
Cerealele pentru copii sunt o alegere populară pentru micul dejun, pentru că sunt ușor de preparat și sunt o sursă importantă de nutrienți valoroși. Consumate la micul dejun, cerealele asigură o cantitate optima de calciu și un aport important de vitamine, fier, zinc, nutrienți, carbohidrați și fibre. Fibrele din cerealele integrale sunt substanțele care ajută și la o digestie ușoară și normală. De asemenea, consumul regulat de fibre poate ajuta la un nivel normal al zahărului în sânge, precum și un nivel de colesterol scăzut.
Însă, este important să alegi cu atenție atunci când cumperi cereale pentru copilul tău și să fii atent la etichetă. Ideal ar fi cerealele integrale și să le eviți pe cele care sunt prea dulci și conțin cantități mari de zahăr sau ingrediente artificiale. Cerealele care sunt bogate în fibre și proteine vor fi mai sățioase, iar copilul tău se va simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce îl va ajută să aibă, evident, o zi mai productivă la școală sau la joacă.
Cereale pentru bebeluși
Cerealele pentru bebeluși sunt preparate de obicei din orez, ovăz, grâu sau mei și sunt adesea fortificate cu vitamine și minerale pentru a le asigura micuților nutrienții necesari. De obicei, se pot da copiilor de la vârsta de șase luni sau când se începe diversificarea.
O variantă bună de cereale pentru bebeluși sunt Cerealele HIPP cu Fructe de Pădure. Acestea pot fi o opțiune și pentru masa de seară, în completarea alăptării sau hrănirii cu biberonul. Cereale sunt preparate din orez si porumb fara gluten. Conțin lapte de calitate BIO și sunt îmbogățite cu Fier, Iod , vitamine esentiale, dar și cu calciu si vitamina D care ajută sistemul osos. Acestea nu conțin coloranți, conservanți sau arome artificiale.
De asemenea, sunt foarte bune și cereale BIO de la Topfer. Cereale BIO cu ovăz, lapte, măr și vanilie Topfer, 200 g, de la 6 luni. Acestea conțin ovăz integral, prelucrat astfel încât să fie ușor digerabil. Acestea nu au arome artificiale, adaos de coloranți sau conservanți și contin un amestec de 4 tipuri de bifidobacterii.
Potrivite ca mic dejun complet pentru copii; între mese, dimineața sau după-amiaza sunt și Fulgii de cereale ecologice Hipp cu fructe, în formă instant. Contin 82% fulgi de cereale integrale cu bucați delicate de fructe și ușor de mestecat.
Poți să-i oferi puiului tău o masă delicioasă cu Cereale Nestle Ovăz cu prune, cereale îmbogățite cu nutrienți esențiali. Acestea nu au zaharuri adăugate, sunt fără conservanți sau coloranți și conțin vitamine și minerale pentru o dezvoltare armonioasă, cât și fier, iod, Vitamina B3 pentru sistemul nervos și o dezvoltare cognitivă normală.
Dacă copilul tău a împlinit un an, atunci ideale sunt și cerealele Milupa Musli Junior 7 Cereale cu Banane si Prune, fiind o masă hrănitoare pe placul micilor burtici. Conține cereale de calitate, atent selecționat de specialiști în nutriția bebelușului și care oferă nutrienți importanți creșterii.
Cereale fără gluten
Dacă copilul tău are intoleranță la gluten, atunci îi poți oferi un mic dejun sănătos cu cereale fără gluten. Acestea sunt făcute din plante sau cereale care nu conțin gluten, precum quinoa, orez, hrișcă, ovăz sau din făină de nucă de cocos.
O variantă bună sunt cerealele Hipp – Bio Baby Cream Făina de orez. Se pot administra la copii chiar din luna a 5-a, chiar și la cei cu alergie la laptele de vacă. Fără tratament chimic sau îngrășăminte sintetice, acestea conțin vitamine B1 – important pentru buna functionare a sistemului nervos. Sunt fără gluten, nu conțin zahăr, lapte, parfumuri, coloranți, conservanți.
Tot fără gluten sunt și cercurile multicereale pentru mic dejun cu Quinoa, Orgran, un superaliment hrănitor pentru micul dejun, obținut din 80% cereale integrale si 15% legume bogate în proteine. Nu conțin adaos de zahăr din trestie. Fără grâu, gluten, lapte, ou, soia, drojdie sau organisme modificate genetic,aceste cereale nucontin lapte sau derivați de origine animală. Cercurile multicereale pentru mic dejun cu Quinoa ORGRAN sunt fabricate astfel încât să corespundă nevoilor nutriționale speciale ale persoanelor cu boală celiacă, ale vegetarienilor și, în general, ale celor preocupați de sănătatea lor.
Cerealele de bebeluși Orez cu lapte „Vis dulce” nu conțin gluten, coloranți si conservanți. Cerealele sunt îmbogățit cu 11 vitamine și 3 minerale și conține sub forma de ingrediente naturale aminoacizi esențiali, acizi grași nesaturați și microelemente, necesare pentru a satisface nevoile nutriționale ale copilului dumneavoastră.
Terciul cu Ovăz și Fructe Fără Gluten Bio este, de asemenea, perfect pentru micul dejun. În el se pot adăuga și fructe proaspete și puțină miere pentru un plus de gust.
Cereale Fără Zahăr cu Matcha și Nuca de Cocos , Orgran sunt un mic dejun hrănitor, consistent și sănătos. Deși sunt fără zahăr, sunt foarte delicioase. Nu sunt doar o sursă de proteine, ci sursa perfectă de ingrediente derivate natural pentru a potoli și cea mai mai mare foame.
Cereale Biluțe de orez cu cacao Bio, Probio, sunt un produs bio, fără gluten și fără zahăr adăugat, cu un conținut bogat de fibre, perfecte pentru micul dejun alături de lapte, iaurt sau băuturi vegetale.
Cereale Fără Zahăr cu Acai și Nuca de Cocos, Orgran sunt delicioase pentru un mic dejun delicios. Cu aroma de Acai & Nuca de Cocos, sunt obținute din făină de orez și nu conțin alergeni, gluten sau lactoză.
Cereale Organix Ovăz-Orez cu Banane și Prune– sunt un mic dejun sănătos potrivite pentru copiii de peste 7 luni. Fără zahăr adăugat, aceste cerealele ecologice cu bucățele de prună uscată, ovăz crocant și fulgi de banană sunt moi si usor de mestecat, pefecte pentru micile papile gustative in formare.
Cereale proteice
Cerealele proteice sunt o sursă importantă de proteine pentru copii, necesare pentru buna lor dezvoltare. Printre cerealele bogate în proteine se numără quinoa, meiul, hrișca și amarantul.
Fulgii de mei maro bio pot fi mâncați fără a fi gătiți sau înmuiați. Cu lapte / suc / băuturi de cereale și câteva fructe calde sau reci, puteti pregăti o masă rapidă și sănătoasă. Fulgii de mei maro pot fi de asemenea folosiți ca adaos la supe, smoothie-uri, salate sau preparate din legume.
Cereale granola cu fructe de padure Go On Protein Granola Fruits sunt cerealele crocante, bio sau integrale, fără aditivi artificiali, cu o varietate de fructe, nuci și chiar și ciocolata sunt alegerea sănătoasa, dar delicioasă pentru micul dejun. Gustul poate fi îmbogățit de lapte, băuturi pe bază de plante, iaurt, kefir sau suc natural. Sunt o sursă sursa bogată de fibre și sursă naturală de vitamine și minerale.
Cereale cu lapte Milupa 7 cereale și 5 fructe– sunt ideale pentru copii de la vârsta de un an. Conține cereale de calitate, atent selectionat de specialiști în nutriția bebelușului și care oferă nutrienți importanți creșterii.
În cele din urmă, e important să îi oferi copilului tău o varietate de alimente pentru micul dejun, inclusiv fructe, legume și produse lactate, pentru a-i asigura un aport adecvat de nutrienți esențiali. Micul dejun sănătos poate face o mare diferență pentru starea de sănătate a copilului tău.