Pentru că se apropie vara, orice doamnă şi domnişoară îşi doreşte să aibă în anotimpul călduros o siluetă de invidiat. Noi îţi prezentăm 3 salate recomandate de celebrul bucătar Jamie Oliver ce conţin puţine calorii şi le poţi consuma cu plăcere în această perioadă.Salată de AndiveIngrediente:3 andive roşii3 andive albe100 g. nuciO linguriţă de miere½ căţei de usturoiO hamsie de calitate150 g. de iaurt natural degresatO linguriţă ulei de măslineZeamă de lămâieCâteva frunze proaspete de tarhonCâteva frunze proaspete de pătrunjelUn măr verdeMetodă de preparare: Spălaţi foarte bine frunzele de andive Nucile se pun într-o tigaie la căldură medie până când acestea capătă culoarea aurie, apoi se adaugă mierea astfel încât să fie uniform acoperite, apoi lăsaţi-le să se răcească Pentru dressing, tăiaţi hamsia împreună cu usturoiul într-un mod foarte fin pentru a avea o textură deosebită Puneţi toată compoziţia într-un bol, apoi adăugaţi puţină sare de mare, piper negru, iaurtul degresat, puţin ulei de măsline şi sucul de lămâie Adăugaţi tarhonul şi pătrunjelul Adăugaţi dressingul, andivele şi nucile răcite, iar la final şi mărul verde. Dacă vrei să încerci salate de primăvară, pline de verdețuri de primăvară, aruncă un ochi! Sunt idei sănătoase de alimentație.Salată de Pepene Roşu şi Brânză FetaIngrediente:700 g. pepene roşuO ceapă mică roşie180 g. Brânză fetaMentă proaspătăUlei de măslineMetodă de preparare: Tăiaţi pepenele în bucăţi mici Tăiaţi ceapa şi brânza, apoi adăugaţi frunzele de mentă Puneţi toate ingredientele într-un bol, apoi adăugaţi uleiul de măsline şi puţin piper negru.Salată de Halloumi şi SparanghelIngrediente:450 g. sparanghel250 g. halloumiUn bulb de feniculO ceapă roşie2 linguriţe de ulei de măsline½ portocaleMetodă de preparare: Într-o tigaie mare cu apă sărată fierbeţi bine sparanghelul, apoi treceţi-l printr-un jet de apă rece Încălziţi o tigaie, apoi adăugaţi brânza halloumi pe care o veţi întoarce din când în când Sfărâmaţi fin feniculul, apoi tăiaţi ceapa Puneţi toată compoziţia într-un bol cu sparanghelul şi cu brânza halloumi Adăugaţi dressingul format din: uleiul de măsline, sucul de portocală, sarea de mare şi piperul negru Puneţi într-un bol mare toată compoziţia şi serviţi cât încă brânza halloumi este caldă.Invata cum se curata sparanghelul si cum se gateste!N.B! Pentru această reţetă se poate folosi şi halloumi dieteticăSursa: www.jamieoliver.com, Northfoto.comCiteşte şi: Jamie Oliver recomandă o reţetă delicioasă de biscuiţi cu stafide Copii mofturoşi: trucuri de la Jamie Oliver pentru a-i convinge să mănânce