ANM contrazice speculațiile cu privire la existența unui nor toxic deasupra României, format în urma bombardamentelor din Ucraina.
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis că România nu este amenințată de norul toxic, format din sulf, plumb și alte metale grele, care s-a format în Ucraina în urma bombardamentelor.
Putem să confirmăm că la acest moment nu există o legătură între evenimentele de pe teritoriul Ucrainei şi condiţiile meteorologice, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu.
Mărturiile unor ucraineni care au fugit din Mariupol: „Nu am făcut baie trei săptămâni”
Actorul Mihai Călin, gazdă pentru o familie din Ucraina
Anunțul ANM despre zvonurile cu privire la un nor toxic care a ajuns în România din Ucraina
În cursul zilei de azi (marți – n.r.) și mâine (miercuri) în estul și în sud-estul României, circulația aerului se va face din sector predominant nordic și nord-estic. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima zi a intervalului în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, unde vor fi rafale în general de 55…65 km/h, iar în zona montană aferentă temporar vitezele vor fi de peste 70…80 km/h.
În restul teritoriului, circulația aerului se va realiza predominant din sector nord-vestic și vestic, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, cu precădere în regiunile centrale. Datele furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) arată că pe parcursul zilei de astăzi și mâine (marți și miercuri – n.r.), deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate, a transmis ANM, potrivit Mediafax.
Guvernul României a transmis, de asemenea, că Administraţia Naţională de Meteorologie şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului continuă să monitorizeze calitatea aerului şi să transmită, în timp real, cetăţenilor şi mass-media date credibile privind rezultatele măsurătorilor.
Sursă foto: Profimedia
Ultima modificare martie 23, 2022 12:42 pm