Cui nu-i plac clătitele? Cu dulceață, cu cremă de ciocolată, cu înghețată, cu brânză dulce sau sărată, cu carne, legume sau simple, clătitele reprezintă o gustare ideală pentru oricine.
Dacă adorați clătitele, dar vă este teamă că îngrașă, avem o veste bună. Andreea Marin, care este de câteva luni bune adepata unui stil alimentar menit să o ajute să scape de surplusul de kilograme nedorite, are o rețetă de clătite dietetice.
Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI
Vedeta a împărtășit pe rețelele de socializare această rețetă și merită încercată.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile și sarea se bat bine cu mixerul până când spuma devine bățoasă. Gălbenușurile se bat cu celelalte ingrediente. Se toarnă albușul bătut în mijlocul acelei compoziții și se amestecă ușor dinspre exterior spre interior cu o spatulă, și nu altfel, ca să iasă cum trebuie. Apoi se fac clătitele în tigaie ca și cele normale. Doar că acestea sunt mai parfumate, tare gustoase și dietetice, fără carbohidrații din faina alba și fără zahăr. La final, alegeți un gem dietetic pe placul vostru.