Alimentele funcționale, aliate de încredere în lupta împotriva COVID-19

.
Creșterea imunității organismului în această perioadă în care suntem expuși la noul coronavirus este extrem de importantă. Specialiștii ne recomandă să introducem în dieta noastră alimentele funcționale.

Încă de la începutul pandemiei de COVID-19, specialiștii au pus accent pe alimentație pentru a putea preveni contractarea noului coronavirus sau pentru a face față mai ușor infecției. O altă metodă prin care ne putem întări sistemul imunitar ar fi alimentele funcționale, care conțin compuşi biologic activi, cu potenţial de ameliorare a sănătăţii sau de reducere a riscului de boală.

Citește și: Răceală, gripă sau COVID-19? Cum le deosebești și cum te protejezi în anotimpul rece

Acestea au efecte benefice asupra sănătății noastre atunci când fac parte dintr-un regim alimentar echilibrat, atrag atenția specialiștii. De exemplu, produsele lactate fermentate sau merele cu antioxidanţi, alături de un aport zilnic de vitamina D, ar putea să ne ajute indiferent de vârstă, potrivit știrileprotv.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că alimentele funcționale sunt de fapt o combinație între alimente și medicamente, adică au atât efectul de hrănire, cât și un efect benefic asupra sănătății.

″În categoria alimentelor funcționale putem include produsele lactate fermentate, datorită efectului probiotic (aportului de culturi bacteriene), dar și iaurturile îmbogățite cu Melatonina sau colostru bovin. Dacă ciocolata, cafeaua, ceaiul verde și uleiul de măsline au primit eticheta de alimente funcționale în mod natural, datorită beneficiilor incontestabile asupra sănătății, este rândul merelor bogate în antioxidanți să primească un loc pe podium″, a scris medicul pe pagina de Facebook.

Citește și: Vitamina D, importantă în prevenirea infecției cu SARS-CoV-2. Medicii cer introducerea ei în alimente

Iaurtul cu lactoferina are protecţie antivirală şi antimicrobiană. Lactoferina este o proteină din lapte şi este folosită ca supliment alimentar.

Și merele cu antioxidanți sunt un aliat de nădejde în lupta cu bolile. Un astfel de măr are de peste 20 de ori mai mulţi antioxidanţi decât unul normal.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton