5 scuze pe care le invoci pentru a amâna lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat

.

De multe ori, motivele pentru care amânăm să facem unele lucruri sunt cât se poate de întemeiate. Alteori însă trebuie să recunoaștem că ne folosim de câteva scuze pentru a anula sau a amâna planuri pe care ni le dorim, dar pe care ne este teamă să le ducem la bun sfârșit. Sunt mulți cei care preferă să rămână în zona lor de confort, dar persoanele care reușesc să își depășească această frică ajung să se bucure de niște experiențe unice în viață și să nu aibă remușcări că au făcut acest pas. 

Dacă nu vrei să trăiești cu regretul de a ști că puteai să faci tot ce ți-ai dorit, dar ai ratat ocazia, primul pas este să știi să recunoști acele scuze pe care le invocăm cu toții atunci când încercăm să găsim un motiv pentru care să amânăm unele planuri:

Aștepți momentul perfect

Dacă aștepți momentul perfect pentru a face un lucru, este important de știut că ocazia ideală nu există. De cele mai multe ori, momentul perfect îl construim noi înșine. De exemplu, dacă vrei să îți schimbi jobul sau să avansezi în carieră, dar tot amâni să faci iei decizia, în așteptarea oportunității perfecte, trebuie să știi că șansele ca ea să apară sunt minime. Atunci când ți se oferă o ocazie de a face ceva ce îți doreai de mult timp, nu este greșit să profiți de ea, dacă este cu adevărat ceea ce vrei. În majoritatea cazurilor, vei ajunge să regreți că nu ai profitat de o oportunitate doar pentru că, la momentul respectiv, ți s-a părut că nu este timpul să faci acest pas. 

Nu ai destui bani

Problema banilor este una cât se poate de serioasă și, într-adevăr, te poate împiedica adeseori să îți pui în aplicare toate planurile la care visezi. Pentru a vedea însă cu adevărat care este situația ta financiară, este important să îți analizezi lunar cheltuielile și să vezi unde se duc, de fapt, banii tăi. 

În acest mod s-ar putea să ajungi la concluzia că ai putea face unele economii dacă renunți la un obicei costisitor. Și s-ar putea să găsești astfel metoda prin care să strângi bani pentru vacanța la care visezi de ani de zile. Gestionarea eficientă a banilor înseamnă și să știi cum să îți împarți cheltuielile. De exemplu, dacă ai un card de nevoi personale, cu ajutorul căruia să îți planifici mai ușor vacanțele, îți va fi mereu mai simplu să îți organizezi ratele astfel încât să nu plătești niciodată mai mult decât îți poți permite. 

Nu ai suficient timp la dispoziție

Fie că folosești această scuză pentru a-ți justifica ție însăți de ce ți-ai făcut un abonament la sală, dar nu îl folosești, fie că amâni să pleci într-o vacanță sau să ieși cu prietenii, lipsa timpului este rareori un motiv care să te țină de la a face ceea ce îți dorești. Poți începe prin a analiza cum îți petreci zilnic orele și cum ți le-ai putea organiza mai bine, astfel încât să nu mai fii nevoită să amâni de fiecare dată alte activități. Desigur, fiecare dintre noi trece prin perioade mai aglomerate, în care pare că tot ceea ce facem este să mergem la serviciu și să dormim, însă atunci când lucrurile se așază, este momentul propice pentru a vedea cum ne putem schimba rutina astfel încât să câștigăm mai mult timp pentru noi însene. 

Te gândești că ai destul timp la dispoziție

Cu cât amâni mai mult să faci un lucru, cu atât scad șansele să îți aduni curajul pentru a-l face. Spre exemplu, dacă te gândești să te apuci de un nou sport sau să îți faci un nou hobby, cu cât începi mai devreme, cu atât îți vei fi mai recunoscătoare că nu ai amânat acest lucru. Cu siguranță, îți va plăcea la fel de mult să călătorești și când vei ieși la pensie. Însă este posibil să nu mai ai aceeași energie ca acum sau să simți că o călătorie lungă te epuizează. Desigur că poți amâna săritul cu parapanta încă doi-trei ani, însă asta nu înseamnă că după acest timp nu îți va fi la fel de frică să o faci. Cu cât te folosești mai inteligent de timpul pe care îl ai la dispoziție, cu atât mai des vei vedea că apar noi oportunități și noi experiențe de care te poți bucura. 

Aștepți partenerul ideal pentru a lua marile decizii

Indiferent că vrei să încerci experiența de a locui într-o altă țară, că vrei să îți iei o locuință sau să iei o altă decizie importantă în viață, este o greșeală să aștepți să găsești partenerul perfect pentru a face împreună toate aceste lucruri. Bineînțeles, este întotdeauna mai bine să ai o persoană cu care să împarți responsabilitatea unei decizii care îți poate schimba viața, însă nu ar trebui să te bazezi mereu pe altcineva pentru a face aceste lucruri. Până la urmă, deciziile pe care le iei pe cont propriu te pot ajuta să crești pe plan personal, să devii o persoană mai bună și să fii mai bine pregătită pentru momentul în care partenerul ideal va apărea în viața ta.

(P) Articol realizat în colaborare cu BCR.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Dudarev Mikhail

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton