Dieta cu ghimbir

.
Vezi care sunt proprietățile acestei plante și află cum poți să ții dieta cu ghimbir ca să scapi de kilogramele în plus până să îmbraci costumul de baie.

Ce proprietăți are ghimbirul

Ghimbirul este folosit din vremuri străvechi pentru problemele digestive ca greața, pierdea poftei de mâncare, rău de mișcare și diferite alte dureri.

Rădăcina sau rizomul plantei de ghimbir poate fi consumată crudă, sub formă de pudră, uscată în amestecuri de condimente, sub formă de ulei sau suc.

Diverse studii arată că ghimbirul ar putea reduce riscul de obezitate, diabet, boli cardiovasculare, în timp ce ajută organismul în lupta cu microbii și are efecte benefice asupra părului, pielii și al nivelului de energie. Consumul de ghimbir poate ajuta la accelerarea metabolismului și arderea rapidă a grăsimilor.

Probleme digestive care pot fi remediate cu ceai de ghimbir

Fenolii din ghimbir au efect benefic în cazul iritațiilor gastrointestinale, stimulează salivarea și producția de bilă, suprimă spasmele gastrice și ajută la buna funcționare a tractului gastrointestinal.

Greață și vărsături

Mestecarea de ghimbir crud sau consumul de ceai de ghimbir este un remediu natural cunoscut pentru greață, mai ales pentru pacienții cu cancer care fac chimioterapie. Femeile gravide care au grețuri matinale pot cosnuma ghimbir pentru reducerea simptomelor.

Dureri musculare

Studii recente arată că ghimbirul și ceaiul de ghimbir sunt eficiente împotriva durerilor musculare. De fapt, consumul zilnic de ghimbir se pare că reduce durerile musculare cauzate de exerciții fizice intense cu până la 25%.

Ghimbirul este folosit cu succes și în dismenoree și alte simptome asociate ciclului menstrual.

Inflamații și boli inflamatorii

Ghimbirul este folosit de secole pentru a reduce inflamațiile în pacienții cu tot felul de afecțiuni.

Studii recente arată că proprietățile antiinflamatorii ale ghimbirului au efecte pozitive în cazul reducerii riscului de cancer de colon și osteoartrită.

Încearcă și dieta cu cafea verde

Dieta cu ghimbir: Ce trebuie să știi  maini curata ghimbir de coaja

Consumul zilnic de ghimbir este recomandat pentru mai multe afecțiuni, pentru efectul benefic și tonic asupra organismului.

Cele mai bune combinații sunt cele cu turmeric și scorțișoară, de asemenea cunoscute pentru proprietățile antiinflamatoare, antiseptice și tonifiante ale sistemului imunitar.

Ghimbirul poate fi folosit proaspăt ras, sub formă de comprimate, pulbere, tinctură, ceai sau sub formă de băuturi energizante din plante.

Pentru efecte notabile este necesar un consum minim de 500 mg pe zi.

Încearcă și dieta cu pătrunjel

Are ghimbirul contraindicații?

În general, ghimbirul nu are efecte secundare, dar pot apărea senzații de arsură stomacală, caz în care se va reduce doza și crește treptat, până la acomodarea organismului cu planta.

Dacă suferiți de obstrucții ale căilor biliare, consumul de ceai de ghimbir sau ghimbir trebuie oprit.

În cazul în care luați diferite medicamente pentru afecțiuni cronice, mai ales substanțe care interferează cu funcționarea sistemului imunitar, se cer precauții și sfatul medicului, pentur a evita reacții nedorite.

Ghimbirul este o rădăcină plină de antioxidanți și substanțe sănătoase, dar are și un gust deosebit de plăcut, cu o aromă minunată. Vezi ce proprietăți și contraindicații are și bucură-te de el cât mai mult.

Sursa foto dieta cu ghimbir, ghimbir curățat: Shutterstock

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton