Roşu în gât (angină, amigdalită)

înroşirea amigdalelor însoţită de durere, răguşeală, durere de cap, dureri la înghiţire

Principalele cauze

  • infecţie cu bacterii
  • viroze
  • consum de alimente reci
  • expunere la frig

Tratament şi remedii naturiste pentru roşu in gât sau amigdalită

Primul gest

prişniţă cu alcool

Tratament clasic

  • antibiotice
  • antitermice
  • antiinflamatoare
  • analgezice

Remedii naturiste

  • acupunctură
  • injecţii cu venin de albine pe punctele de acupunctură
  • electroacupunctură
  • auriculoacupunctură
  • aplicaţii de lumină polarizată
  • reflexoterapie
  • masaj terapeutic

tratament homeopat

  • Belladona
  • Apis
  • Sabadilla
  • Mercurius solubilis

amestec de plante

infuzie din fenicul, muşeţel, stejar (scoarţă), mur (frunze), gălbenele (flori), busuioc – în părţi egale; 1 linguriţă de amestec se pune în 250 ml de apă clocotită; se infuzează 8-10 minute; se beau 2 căni pe zi, timp de 15 zile

nalbă

decoct din 1 linguriţă de rădăcină de nalbă, la 250 ml de apă; se fierbe 20 minute; se bea 1 cană pe zi; cu decoctul se poate face şi gargară.

    
Vedete din Romania Vedete internationale