Simptome
temperatura corpului creşte peste 38 grade C
prezintă mai multe stări:
- stare subfebrilă: 37-38 grade C;
- stare febrilă: 38-39 grade C;
- febră ridicată: 39-40 grade C
- hipertermie: 41-42 grade C poate fi însoţită sau nu de frisoane, transpiraţii, dureri musculare, creşterea cantităţii de urină
Principalele cauze
- boli infecţioase
- tumori
- medicamente
- boli endocrine
- gută
- lupus
- eritematos sistemic
- artrită reumatoidă
Tratament şi remedii naturiste pentru febră
Primul gest
scăderea febrei prin: băi locale reci, antitermice, împachetări cu cearceafuri reci, comprese reci
Tratament clasic
- antitermice (medicamente ce reduc temperatura)
- antiinflamatoare
Remedii naturiste
- acupunctură
- reflexoterapie
- masaj terapeutic
- băi ale trunchiului, mâinilor şi picioarelor
tratament homeopat
- Apis
- Capsicum
- Ferum phosphoricum
- Stramonium
propolis
- tinctură: câte 10 picături de 3 ori pe zi sau câte 5 picături din oră în oră, pe parcursul întregii zile
- granule: o granulă cât un bob de piper, de 4-5 ori pe zi, se înghite ca atare, cu puţină apă sau cu ceai
cura cu suc de struguri
se foloseşte o cantitate de 600-700 g de struguri albi, care se storc în storcătorul de fructe; sucul se consumă pe parcursul unei zile; cura durează cât timp persistă febră
plop negru
tinctură din muguri: se poate cumpăra de la plafar, dar se poate prepara şi în casă; mugurii de plop negru, bine uscaţi, se pisează până când se transformă în pulbere; se amestecă 30 g din pulbere cu 100 ml de alcool de 80 de grade şi se lasă la macerat timp de 14 zile; se folosesc câte 25 picături, de 3-4 ori pe zi, diluate în apă sau în ceai;
atenţie, mugurii se recoltează în perioada februarie-martie!
suc de castraveţi
se obţine prin presare în storcătorul de fructe, se administrează 300-500 ml de suc pe zi, timp de 21 zile, atât cât durează febra, cât şi după scăderea febrei
ţintaură
tinctură: se administrează câte 40 de picături adăugate în apă, de 3 ori pe zi, înaintea meselor; se poate lua de la plafar, dar se poate prepara şi acasă: în 100 ml de alcool de 80 de grade se adaugă 20 g de plantă uscată, se lasă la macerat 14 zile, apoi se strecoară şi se foloseşte în tratarea febrei.