fisură la colţurile gurii
alimentaţie bogată în sucuri din rădăcinoase şi fructe, zilnic câte 100 ml (suc de morcov, suc de mere, suc de gulie, suc de ţelină, suc de cireşe, suc de caise); acestea pot fi consumate singure sau în amestecuri complexe
ulei: se pun flori de gălbenele mărunţite într-un recipient, se adaugă ulei cât să acopere florile, se lasă la macerat 14 zile, în recipientul închis ermetic, agitându-se de 2-3 ori pe zi, se filtrează şi se păstrează la rece; se fac aplicaţii de 3-4 ori pe zi
ulei: se prepară, din cantităţi egale de cicoare şi sunătoare, la fel ca şi uleiul de gălbenele, doar că se adaugă şi ulei de soia; se fac aplicaţii locale de 3-4 ori pe zi.
fisuri în pielea călcâielor
Mod de preparare: 400 ml de ulei de măsline extravirgin presat la rece se amestecă cu 4 linguri de pastă de căline; se pune într-un recipient ermetic închis, se lasă la macerat 14 zile, agitând de 4-5 ori pe zi, apoi se strecoară şi se adaugă 100 ml ulei de migdale dulci;
Administrare: cu acest ulei se ung călcâiele în fiecare seară, după care se pune un ciorap; cura se poate prelungi 3-4 luni, până la dispariţia crăpăturilor de pe călcâie
Mod de preparare: 100 ml de ulei de floarea-soarelui, 15 g de pulbere din frunze de nuc, 15 g de ceară de albine; pulberea se pune în ulei şi se lasă la macerat 7 zile, apoi se strecoară şi se adaugă în ceara care se încălzeşte pe foc, în baie de abur, amestecând 30 de minute; se pune într-un recipient şi apoi se lasă să se răcească şi se închide ermetic
Administrare: se foloseşte în aplicaţii de 2 ori pe zi
50 g de coada şoricelului mărunţită şi 50 g de frunze de zmeur; se pun într-un vas de sticlă, se adaugă ulei din seminţe de susan, se lasă la macerat 10 zile, se strecoară şi se fac aplicaţii în fiecare seară.
Află cât de bine te potrivești cu partenerul tău!