Postul Paştelui este cel mai lung şi mai aspru dintre cele impuse de Biserică, dar acest lucru nu înseamnă că mâncarea trebuie să fie lipsită de gust. Pentru aceasta vă propunem un delicios desert de post, marca Laura Cosoi: negresă cu dulceaţă de trandafiri.
Reţeta, care apare şi în cartea Laurei Cosoi, publicată anul trecut, „Rămâi la masă?”, are nevoie de următoarele ingrediente:
2 căni de apă minerală,
1/2 cană cu zahăr,
2 1/2 căni de făină,
1/2 cană de ulei,
1 pliculeţ de praf de copt,
4 linguri de cacao,
3 linguri de dulceaţă de trandafiri.
„Pune într-un bol apa cu zahărul şi amestecă până când acesta din urmă s-a topit. Înglobează făina treptat, astfel încât să obţii o compoziţie groasă, închegată. Apoi adaugă uleiul, praful de copt – după ce l-ai stins cu zeamă de lămâie – , pudra de cacao şi dulceaţa de trandafiri. În cazul în care amestecul ţi se pare prea moale mai pune puţină făină.
Bagă prăjitura la cuptorul încins. Dacă vrei ca negresa să fie mai moale în mijloc trebuie să pui compoziţia într-un vas de copt mai înalt. În cazul în care preferi prăjitura mai tare toarnă blatul într-o tavă întinsă. O poţi orna cu zahăr pudră şi fructe de pădure.