Demachierea – primul şi cel mai important pas către un ten frumos şi sănătos. Fie că îndepărtăm machiajul, praful sau impurităţile din atmosferă sau pur şi simplu transpiraţia, demachierea este acţiunea de curăţare a fetei, dar şi a gâtului, fiind necesară atât seara, cât şi dimineaţa. Personal îl consider ritualul minim şi obligatoriu de îngrijire zilnică. De ce este importantă demachierea şi dimineaţa? Noaptea, în timpul somnului, organismul nostru trece printr-un proces de regenerare celulară inclusiv la nivelul pielii, eliminând astfel reziduuri depozitate în straturile profunde. Practic se realizează un proces natural de detoxifiere a pielii.
Tipuri de demachianţi
Săpunul solid – recomandat, în special, pentru tenul gras ori acneic Săpunul lichid sub formă de gel – potrivit pentru toate tipurile de ten Loţiunea sau laptele demachiant – pentru toate tipurile de ten; este şi cel mai vechi şi des utilizat produs de curăţate a feţei Uleiul hidrofilic – este ideal pentru tenul uscat; se clăteşte cu multă apă (recomandat să fie calduţă) Demachiantul bifazic – are o parte ulei, o parte soluţie apoasă; creat atât pentru ochi, cât şi pentru faţă şi este ideal pentru îndepărtarea machiajului rezistent la apă; personal îl recomand pentru uz ocazional Spumă demachiantă – pentru toate tipurile de ten; datorită texturii lejere, spuma oferă o curăţare delicată Apa micelară – este cel mai nou şi revoluţionar produs pentru igiena tenului şi îmbină cu succes 3 beneficii esenţiale: curaţă, calmează şi tonifică; este ideală pentru pielea sensibilă.
Să vă spun cum mă demachiez eu:
Dacă am folosit un ruj mai intens, obişnuiesc să încep demachierea cu ştergerea lui, astfel evit să-l întind pe toată faţa. Îndepărtez mascara (rimelul) de pe gene cu apă călduţă (stau aplecată deasupra chiuvetei şi-mi spăl DOAR GENELE cu vârful degetelor, cu mişcări delicate) Apoi îmi pun în palmă o cantitate potrivită de lapte demachiant (cam cât o linguriţă rasă) cu care îmi masez faţa şi gâtul, distribuind uniform demachiantul prin mişcări circulare, insistând puţin mai mult pe pleoapa mobilă.
Aştept câteva secunde şi cu 2-3 dischete de vată îmi îndepărtez bine machiajul, dar încep întodeauna cu zona ochilor pentru a nu lăsa demachiantul să-mi pătrundă în ochi.
De ani buni, folosesc numai lapte demachiant pentru că aşa am simţit că pielea mea se curăţă cel mai bine.
Cu toate că am tenul mixt, m-am axat pe formulele create pentru cel sensibil şi deshidrat. Iată câteva din produsele demachiante de care sunt foarte multumită: Soft Cleansing Milk de la MALU WILZ – cu extract de nufăr alb şi ulei natural de migdale, Garnier Essentials – lapte demachiant calmant cu extract de trandafiri, URIAGE – lapte demachiant pentru ochi şi ten sensibil şi Cream Cleanse de la Medik8 – o formulă delicată cu acid L-Mandelic şi ulei organic de portocale.
Însă o curăţare completă a feţei implică şi tonifierea, despre care vă povestesc ceva mai târziu.