De ce ne este mereu somn în mijlocul de transport în comun

.
De foarte multe ori ni se întâmplă să adormim în metrou, tramvai, tren, chiar dacă noi considerăm că suntem fresh, pentru că ne-am odihnit foarte bine cu o seară înainte. Există o explicație din partea specialiștilor în somn, pentru care ni se întâmplă una ca asta.

În drum spre serviciu, metroul, tramvaiul sau microbuzul, suntem tentați să mai ațipim un pic, mai ales dacă găsim un loc liber pe scaun. Ne gândim apoi de ce ni se întâmplă asta, mai ales dacă am dormit bine cu o seară înainte.

Potrivit medicului Michael Breus, specialist în medicina somnului, există două cauze pentru care se întâmplă acest lucru. Fie o persoană suferă de sindromul Sopite, care se manifestă printr-o stare puternică de somnolență, dar care se deosebește de starea de oboseală. Fie este vorba despre o persoană care are probleme cu somnul care, atunci când se află într-o astfel de situație, în care se simt relaxați, nu trebuie să fie atenți la nimic, sunt într-o stare constantă de mișcare și aud constant același tip de sunete, este indusă starea de somn.

”Deseori vin pacienți la mine spunându-mi: ”nu pot merge la film că adorm imediat” sau ”după cinci minute de când mă urc în mașină adorm”. Am încercat de-a lungul timpului să-mi dau seama dacă nu dorm bine sau care este adevărata cauză”, spune Breus.

”Cum nu există teste care se fac pentru sindromul Sopite, încerc doar să le îmbunătățesc somnul, să vedem ce se întâmplă”, explică medicul.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton