Considerat unul dintre părinții psihologiei, Carl Jung a lansat o serie de teorii și tehnici care sunt folosite în continuare, în zilele noastre. Însă, la fel ca mentorul lui, Sigmund Freud, Jung era de părere că tot ceea ce se întâmplă în vis izvorăște din subconștientul fiecăruia dintre noi.
Dacă în interpretarea populară, multe dintre lucurile pe care le visăm sunt percepute ca fiind prevestitoare de rău, în accepțiunea lui Jung, din contră, aceleași vise simbolizează… binele. Este și cazul apariției bebelușilor în vis. În credința bătrânilor aparițiile copiilor în vis erau în general asociate cu negativul, însă Jung susține că, dimpotrivă, cine visează un copil mic înseamnă că este într-o strânsă legătură cu sinele.
De asemenea, este foarte importantă emoția pe care o simți în vis, la apariția micuțului. Cel mai frecvent mecanism care funcționează în acest caz este proiecția. Fiind într-un contact cu tine, sentimentul pe care îl ai atunci când vezi copilul, este percepția pe care o ai asupra sinelui.
Repetarea acestui vis reprezintă, de fapt, modul în care subconștientul încearcă să fixeze ceva în conștient: o ambiție, un plan, o realizare, ceea ce nu poate fi decât benefic eului.
Iată ce semnificații are apariția copilului în vis, în credința populară
Atunci când le spuneai bunicilor că ai visat un bebeluș, se făceau negri de îngrjorare la față. Și nu e de mirare. La țară cine visa un copil mic avea neapărat parte de un necaz în viitorul apropiat. Asta doar dacă apărea pur și simplu, fără să facă nimic. Dacă erau mai mulți, tot necazuri, la fel și dac abia se năștea. Dacă visezi că micuțul râde, atunci primești o veste proastă, dacă e bolnav, atunci sărăcești, dacă plânge, se îmbolnăvește cineva din familie.