Triunghiul de Aur este un principiu folosit de arhitecți și designerii de interior de mai mulți ani.
O bucătărie ce respectă triunghiul de aur este o bucătărie perfectă. Deși, pare un nume exotic, filosofia este simplă – cele mai folosite trei obiecte din bucătărie trebuie așezate în poziții exacte.
În majoritatea caselor, cele trei obiecte sunt aragazul, chiuveta și frigiderul. Triunghiul pe care trebuie să-l formeze aceste obiecte este numit triunghiul de aur sau triunghiul de lucru. Teoria spune că chiuveta, aragazul și frigiderul nu trebuie așezate una lângă alta, ci în triunghi pentru a eficientiza gătitul.
Cum se formează triunghiul de aur
laturile triunghiului trebuie să fie mai mari de 1,2 metri și de maxim de 2,7 m
suma tuturor laturilor trebuie să fie între 4 și 8 metri
între laturi să nu fie o zonă în care se circulă des
dulapurile sau alte obiectele electrocasnice nu trebuie să se intersecteze cu laturile triunghiului
După ce ai aranjat chiuveta, aragazul și frigiderul în acest triunghi, poți avea în vedere și aceste reguli: