De ce ar trebui să respecți triunghiul de aur din bucătărie

.
Triunghiul de Aur este un principiu folosit de arhitecți și designerii de interior de mai mulți ani.

O bucătărie ce respectă triunghiul de aur este o bucătărie perfectă. Deși, pare un nume exotic, filosofia este simplă – cele mai folosite trei obiecte din bucătărie trebuie așezate în poziții exacte.

În majoritatea caselor, cele trei obiecte sunt aragazul, chiuveta și frigiderul. Triunghiul pe care trebuie să-l formeze aceste obiecte este numit triunghiul de aur sau triunghiul de lucru. Teoria spune că chiuveta, aragazul și frigiderul nu trebuie așezate una lângă alta, ci în triunghi pentru a eficientiza gătitul.

Cum se formează triunghiul de aur

  • laturile triunghiului trebuie să fie mai mari de 1,2 metri și de maxim de 2,7 m
  • suma tuturor laturilor trebuie să fie între 4 și 8 metri
  • între laturi să nu fie o zonă în care se circulă des
  • dulapurile sau alte obiectele electrocasnice nu trebuie să se intersecteze cu laturile triunghiului

După ce ai aranjat chiuveta, aragazul și frigiderul în acest triunghi, poți avea în vedere și aceste reguli:

  • mașina de spălat vase se va așeza lângă chiuvetă
  • coșul de gunoi va sta în apropierea mașinii de spălat vase
  • oalele și tigăile se așează într-un dulap lângă aragaz
  • ustensilele de gătit se țin pe perete sau într-un sertar apropiat aragazului
  • farfuriile și tacâmurile se adăpostesc într-un dulap pe lângă masa de bucătărie

Sursa foto 123rf

Citește și Truc genial. Ce se întâmplă dacă pui o cârpă cu oteț pe chiuveta din bucătărie

Citește și Curăţă aragazul în 5 minute cu ingrediente banale din bucătărie

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton