Cum să faci diferența între alimentele care te hrănesc și cele care doar te satură

.

Suntem cu toții în căutarea echilibrului. În viața personală, în profesie, în tot ceea ce facem. Suntem supuși în permanență mulțimii de stimuli din exterior, suntem bombardați cu tot felul de informații și sfaturi despre cum trebuie să ne trăim viața, despre ce înseamnă o viață sănătoasă, despre cei zece pași pe care dacă îi urmezi vei fi cu adevărat fericit.

În realitate, suntem zi de zi în căutarea adevărului. A informației reale, verificate, a discursului ce ni se potrivește, a unei normalități în care să trăim responsabil și asumat. Starea noastră de bine provine dintr-o multitudine de mici acțiuni, de mici victorii pe care le repurtăm zi după zi.

’’Suntem ceea ce mâncăm’’ – spune un vechi proverb indian. Poate acest lucru era mult mai ușor de făcut în trecut, pentru că opțiunile erau limitate, marea majoritate a hranei provenea din gospodăria proprie, tu fiind singur responsabil pentru calitatea ei. Astăzi în marea mulțime a celor care comunică gălăgios despre propriul produs, suntem nevoiți să găsim alimentele bune, să găsim gustul natural, să identificăm compușii care ne fac bine sau nu. Să facem diferența uneori între bun la gust și sănătos, și de preferat să găsim acele produse care le îndeplinesc pe ambele.

În plus, ne confruntăm și cu o diferență de percepții între generații despre ce e cu adevărat sănătos­. Mamele și bunicile noastre mereu spun despre cât de sănătoase erau produsele din copilăria lor, iar noi, cei de astăzi, nu mai avem prea multe lucruri cu adevărat bune. Totul e crescut chimic, cu aditivi alimentari, cu coloranți, cu gusturi identic naturale. Că mâncăm o mulțime de lucruri care ne fac rău doar pentru că ne dau senzația aceea de sațietate.

În realitate, ca în orice lucru pe lumea asta, există și bine și rău. Și natural și artificial. Și sănătos și nesănătos. Tot ceea ce trebuie noi să facem este să fim deschiși la tot ce e nou, dar atenți și informați despre ce e bun și ce nu. Dacă tot suntem în fiecare moment în fața unei alegeri, trebuie să o facem complet informat și asumat.

Iar proverbul indian, adaptat timpurilor în care trăim, ar trebui să fie: ‘’suntem ceea ce alegem’’. Pentru că sănătatea a devenit astăzi o alegere, nu mai este un dat.

Așa că, vă recomandăm să alegeți din marea de oferte doar produsele făcute așa cum ar trebui să fie, pe cele naturale. Alegeți legumele, fructele și carnea produsă responsabil și cu grijă față de oameni și natură. Gusturile autentice care s-au păstrat și care vor face mereu diferența între un produs care satură și unul care într-adevăr hrănește. Citiți cu atenție etichetele și gândiți-vă că o mâncare sănătoasă este primul pas, și unul dintre cei mai importanți, în găsirea echilibrului nostru personal.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton