Cum eviți îmbătrânirea tenului în 6 pași

.
Razele nocive ale soarelui, o demachiere necorespunzătoare, produsele de îngrijire nepotrivite etc – toate acestea constituie factori care pot contribui la îmbătrânirea prematură a tenului. Iată însă cum poți să eviți acest lucru, cu ajutor de la specialiști.

Citește și: 10 pași pentru un ten sănătos în sezonul rece

Demachiază-te corect și cu sfințenie

Înainte de toate,  chiar dacă nu ești genul de persoană care se machiază, curățarea tenului rămâne obligatorie“, avertizează Nicoleta Ion, Trainer Repechage România. Poluarea, stresul, umiditatea și sebumul sunt doar cațiva dintre factorii care afectează structura naturală a pielii. Prin curățarea intensă, în fiecare seară și dimineață, impuritățile sunt îndepărtate, iar tenul este pregătit pentru o nouă zi. Mai mult decât atât, dacă tenul nu este curat și porii vor fi încărcați, produsele de machiaj nu vor putea intra în piele așa cum ar trebui.

Folosește produse potrivite tipului tău de ten

În funcție de tipul de ten se schimbă și nevoile acestuia. Tocmai de aceea nu este indicat să îți speli fața cu săpun. Săpunul are un ph alcalin, fiind transformat într-un produs deshidratant. Atunci când folosești săpunul, înlături stratul hidrolipic de la suprafața pielii, care formează o barieră împotriva radicalilor liberi.“ Din păcate, în felul acesta tenul tău se usucă, se subțiază și apar riduri de deshidratare. În cazul în care nu îți plac demachiantele sau produsele de curățare sub forma de cremă, poți încerca gelurile sau spuma.

Exfoliază-ți tenul regulat, dar nu în exces

Exfolierea este necesară pentru a înlătura celulele moarte de la suprafața pielii. Totuși, trebuie să știi că exfolierea în exces subțiază stratul epidermei. „Celulele pielii se regenerează o dată la 28 de zile, prin urmare, o exfoliere profundă, se realizează o dată pe lună. Există produse care se folosesc mai des, cu o concentrație mai mică de ingrediente active, iar peelingurile pe bază de acizi se folosesc întotdeauna sub îndrumarea unui specialist“, recomandă specialistul Repechage.

Hidratarea trebuie să fie făcută în funcție de nevoile tenului

Pentru că este foarte posibil să îți găsești destul de greu o cremă hidratantă, îi vei rămâne probabil fidelă mult timp. Totuși, în rutina zilnică de înfrumusețare aceasta este o greseală. „Pielea se schimbă în fiecare anotimp și are nevoi diferite în funcție de anotimp. De exemplu, vara se folosesc produse cu o consistență mai ușoară, iar iarna cu o consistență mai grasă“. Potrivit Nicoletei Ion, Trainer Repechage România, un alt factor important este vârsta: „la 25 de ani folosim o cremă ușor hidratantă, pe bază de apă, pe care nu o vom mai folosi și la 35 de ani, pentru că vor apărea carențele de vitamine. Pielea își schimbă nevoile o dată cu vârsta, iar dacă nu alegi produsele adecvate, te vei confrunta cu apariția primelor riduri.“

Protecția UV este importantă în orice sezon!

În sezonul rece, dar mai ales în sezonul cald, protecția UV este o necesitate. Razele UVA accelerează îmbătrânirea pielii penetrând până în derm și rupând fibroblastii care sunt responsabili cu producția de colagen. Razele UVB provoacă arsuri la suprafața pielii și favorizează hiperpigmentarea. Tocmai de aceea este esențial să folosești o loțiune cu factor de protecție sau produse de machiaj cu minim FPS 25.

Alimentația, un factor important în prevenirea ridurilor

Deși la prima vedere poate părea greu de crezut, alimentația joacă și ea un rol important în încetinirea îmbătrânirii tenului. Excesul de sare, carbohidrații și zahar îți vor deshidrata pielea și vor favoriza apariția liniilor fine. Consumul de alcool, la rândul lui, poate favoriza deshidratarea pielii – în acest caz tenul este mai aspru, iar celulele moarte, de la suprafața pielii, vor bloca mai ușor porii. Hidratarea organismului este cât se poate de importantă. Dacă vrei să îți menții pielea fermă și luminoasă, fără riduri, trebuie să consumi cel puțin 2 litri de lichide zilnic.

Foto: 123rf

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton