Cum afli dacă ai cumpărat jucării cu plumb. Cât sunt de periculoase

.

Jucăriile făcute în tot felul de ţări cunoscute pentru preţurile mici şi calitatea îndoielnică pot fi periculoase. Fie că sunt făcute pe vapor, la lighean, sau în curtea din spate a unui mic om de afaceri asiatic, unele dintre ele pot conţine chimicale şi coloranţi toxici pentru copii. Iată cum afli dacă ai cumpărat jucării cu plumb. Cât sunt de periculoase.

Plumb în jucării: Unde se află şi de ce?

Multe ţări producătoare de jucării care le trimit în lumea întreagă încă folosesc chimicale pe bază de plumb în colorarea sau fabricarea în general a jucăriilor. De asemenea, jucăriile vechi, de colecţie, păstrate din generaţie în generaţie de la bunici sau străbunici pot conţine urme de plumb în compoziţie.
Expunerea îndelungată la plumb a copiiilor poate fi nocivă pentru copii şi dezvoltarea lor, atât fizică, cât şi mentală.

Unde se poate afla plumbul în jucării

Plumbul se foloseşte în două componente importante ale majorităţii jucăriilor oferite de Crăciun copiiilor: în vopselurile cu care acestea sunt pictate sau vopsite şi în compoziţia anumitor părţi din plastic.
De la soldăţeii de plumb cei clasici, d epe vremea bunicului, la anumiţi pigmenţi din hăinuţele păpuşilor sau chiar la anumite roţi, şi piese ale jucăriilor din plastic, plumbul poate fi periculos pentru copii.
Chiar dacă o jucărie nu conţine plumb în compoziţia materialelor, expunerea respectivei jucării la soare, frig, apă sau îngheţ poate provoca anumtie reacţii chimcie în anumite substanţe din compoziţia ei, care să rezulte în compuşi cu plumb.
Citeşte mai departe şi vezi cum poţi afla dacă ai cumpărat jucării cu plumb. Cât sunt de periculoase ele de fapt, pe pagina următoare!
 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton