Invata sa prepari o friptura delicioasa de vitel cu garnitura de cartofi noi si rozmarin.
►1 bucată rasol de mânzat ► 1 kg cartofi noi ► ½ l ulei ►50 g unt ►100 ml vin alb sec ►1 crenguţă de rozmarin ►1 vârf de cuţit subţire de rozmarin uscat ► sare, piper
Încearcă şi reţeta noastră de frigarui de pui cu rozmarin
1 Carnea se spală bine, se curăţă de pieliţe şi se presară cu sare şi piper. Într-o tigaie se pun două linguri de ulei la încins şi untul. Apoi se rumeneşte carnea pe toate părţile şi se transferă într-o tavă de cuptor, cu tot cu grăsimea din tigaie. Se toarnă vinul, se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor 2 ore, stropindu-se din când în când cu sosul din tavă.
2 Într-un tuci se pune ulei şi o crenguţă de rozmarin. Se lasă să se încingă şi să sfârâie rozmarinul, după care se scoate cu o paletă. Se pun cartofii la prăjit. Se scot într-un castron şi se presară cu rozmarin.