Varză de Bruxelles cu sos de muştar

.

Muştarul, sub formă de sos sau de seminţe, are o savoare aparte, de care merită să te bucuri cât mai des.

80 g varză de Bruxelles; o ceapă mică; două linguri muştar; 4 linguri ulei; 125 ml smântână; sare, piper.

Opăreşte varza în apă clocotită cu sare cinci minute, scurge bine şi lasă să se răcească. Căleşte ceapa tocată mărunt în ulei încins, până capătă culoare aurie. Dă focul mic, adaugă peste ceapă varza de Bruxelles şi prăjeşte-o înăbuşit, sub capac, 20 de minute.

Amestecă din când în când. Adaugă apoi muştarul şi smântâna, condimentează cu sare şi piper şi mai ţine-o pe foc câteva minute.

Serveşte-o ca garnitură, lângă o carne roşie.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton