Uscăţele din aluat dospit

.

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
> timp de preparare: 30 minute
> timp de aşteptare: 40 minute

Ingrediente (pentru 24 bucăţi):
Pentru aluat:

► 500 g făină
► 1 pacheţel cu drojdie uscată
► 2 linguri de zahăr
► 250 ml lapte
► 125 g unt
► 1 ou
► 2 linguri de rom
► sare
► 0,5-1 l ulei pentru prăjit
► zahăr pudră, gem, dulceaţă sau telemea de oi şi varză murată

1. Se presară drojdia de bere în făina cernută şi se amestecă. Se face apoi o adâncitură în făină unde se toarnă laptele călduţ în care s-a dizolvat zahărul, oul bătut cu un praf de sare, romul şi untul înmuiat. Se frământă, apoi se acoperă cu un şervet şi se lasă
într-un loc cald la dospit, 30 de minute.

2. Aluatul crescut se frământă din nou şi se întinde într-o foaie subţire de 6-7 mm, care se taie în romburi şi se crestează pe mijloc. Se mai lasă puţin la crescut şi se coc în uleiul bine încins, la foc potrivit, doar câte 2-3 minute pe fiecare parte.

3. Se lasă la scurs într-o strecurătoare şi se servesc cu zahăr pudră, gem şi dulceaţă sau ca aperitiv, cu telemea de oaie şi salată de varză murată.
Foto: Shutterstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale