Turte cu ciuperci

.

PENTRU 12 BUCĂŢI – PREPARARE: 20 MINUTE – PRĂJIRE: 20 MINUTE

► 100 g ciuperci (proaspete sau uscate, înmuiate anterior în apă)
► 100 ml bere
► 2-3 linguri făină
► 1 ou
► 1 vârf de praf de copt
► 3 frunze de dafin
► 8 ardei întregi
► ½ linguriţă chimen
► ulei ► sare
► arpagic sau pătrunjel tocat

►Se toacă mărunt ciupercile şi se fierb până când se înmoaie, cu ardeii, chimenul şi frunzele de dafin. Se scot ardeii şi frunzele de dafin, se scurg ciupercile de apă şi se lasă să se usuce.
► Se bate oul cu berea, o lingură de ulei, făina şi praful de copt. Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă un aluat de clătite. Se adaugă ciupercile şi se omogenizează.
► Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc turtele. Se presară verdeţuri tocate şi se servesc cu salată verde sau salată de roşii.
Încearcă şi reţeta de pui cu ciuperci!
Foto: Northfoto

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton