Turtă dulce de Brașov, după rețeta lui Radu Anton Roman

.

Suntem în sezonul sărbătorilor de iarnă, iar unul dintre deserturile reprezentative acestei mult așteptate perioade a anului este turta dulce.

Turta dulce este un desert iubit de toată lumea și se poate oricând transforma într-un simpatic și dulce cadou pentru cei dragi. În mod evident, astăzi găsim turtă dulce sub o mulțime de feluri în comerț, dar nimic nu se compară cu varianta făcută în casă. Și dacă vă gândiți că este dificil să prepari un astfel de desert, vă înșelați.

Marele gurmand și jurnalist al gastronomiei românești, Radu Anton Roman, are o rețetă de turtă dulce tradițională, exact așa cum se prepara, pe vremuri, în zona Brașovului.

Citeşte şi: Dulceață de nuci verzi, rețeta lui Radu Anton Roman

Pentru a face o turtă dulce ca la carte, trebuie să urmezi câțiva pași simpli. Rezultatul va fi unul savuros, iar cei dragi se vor bucura să se delecteze cu acest îndrăgit dulce.

Vă reamintim că turta dulce este un produs ce nu conține ingrediente de origine animală, așadar poate fi pregătit și savurat și în perioada postului Crăciunului.

Haideți să descoperim cum se prepară turta dulce de Brașov, după rețeta testată și recomandată de Radu Anton Roman.

Citește și:  Turtă dulce de casă – rețeta clasică

Citește și: Figurine din turtă dulce

Citește și: Cum se face aluatul pentru tartă dulce

Ingrediente

  • 1 linguriță cuișoare praf
  • 250 g zahăr
  • 100 g rahat tăiat zaruri de table
  • 500 g făină
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 pahar nucă măcinată
  • 3 linguri untdelemn + 1 lingură pentru uns tava

Cum se prepară turat dulce de Brașov

Într-o oală, se topește jumătate din cantitatea de zahăr, până se rumenește ușor, iar apoi se stinge cu apă (cam trei pahare). Se adaugă restul zahărului și se lasă un clocot-două. Se adaugă făină, bicarbonat, scorțișoară, cuișoare, untdelemn și se amestecă bine.

În compoziție se mai adaugă rahat și cea mai mare parte din miezul de nucă. Între timp, se unge o tavă cu untdelemn și se încinge cuptorul. Se pune pe tavă compoziția de turtă modelată/tăiată în formele dorite, iar peste se presară restul miezului de nucă.

Tava se dă ține în cuptor circa trei sferturi de oră, la foc mic. După coacere, turta dulce se lasă la răcit, iar apoi este numai bună de savurat.

Poftă bună!

Foto – 123rf.com / Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton