PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 30 MINUTE – FIERBERE: 20 MINUTE
► 500 g tortellini
► 250 g ciuperci proaspete
► 1 lămâie
► 60 g unt
► 2 căţei de usturoi
► 320 ml smântână (33% grăsime)
► nucşoară măcinată (un vârf de cuţit)
► 4 linguri de brânză olandeză rasă
► 1 lingură de busuioc mărunţit
► 1 lingură de condimente de supă
► piper măcinat (un vârf de cuţit)
► sare
►Se fierb pastele tortellini, se scurg şi se păstrează la cald. Se spală ciupercile, se taie feliuţe şi se călesc în untul încins. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt şi sucul de la o lămâie. Se amestecă şi se încălzeşte puţin.
► Se toarnă smântâna peste ciuperci şi se fierbe până se îngroaşă. Se adaugă sare, piper, nucşoară şi condimente de supă. La sfârşit se adaugă brânza olandeză şi se lasă să se topească în sos. Se toarnă sosul peste tortellini şi se amestecă uşor. Se presară busuiocul tăiat mărunt.
Foto: Thinkstock