Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
► 250 g zahăr
► 5 ouă
► o cană lapte (250 ml)
► 1 plic zahăr vanilat
► 50 g gelatină
► 300 g frişcă
► 500 g fructe (kiwi, mandarine, portocale şi ananas din compot)
► 350 g pişcoturi
► 50 ml coniac sau lichior
► frişcă pentru ornat
1. Gelatina se lasă în înmuiat într-o ceaşcă cu 150 ml sirop din compot.
Se amestecă zahărul cu ouăle, laptele şi zahărul vanilat. Se pune la foc mic, amestecând continuu timp de 7 – 8 minute, având grijă să nu se prindă de vas.
2. Se adaugă apoi gelatina înmuiată şi se amestecă până se omogenizează. Se lasă să se răcească jumătate de oră şi se înglobează frişca bătută şi fructele asortate tăiate cubuleţe. Se aromatizează cu 50 ml coniac sau lichior.
3. Într-o formă de tort sau într-o cratiţă se aşază pişcoturile pe fund şi pe pereţii laterali, apoi se toarnă crema, se întinde uniform şi se lasă la rece 2 ore.