Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
timp de preparare: 55 minute
Ingrediente pentru 12 porţii:
– 3 ouă
– 220 g zahăr
– 45 g făină
– 45 g amidon
– 1 linguriţă praf de copt
– 1 lingură cacao
– 4 foi de gelatină
– 3-4 pere
– 2 linguri suc de lămâie
– 600 g frişcă
– 50 ml cafea espresso
– 3 linguri ciocolată rasă
Mod de preparare:
1. Se freacă trei ouă cu 120 g zahăr, se adaugă făina, amidonul, cacaoa şi praful de copt. Se frământă, iar aluatul se coace 20 minute. După ce se răceşte, se taie în două. 2. Foile de gelatină se pun la înmuiat în puţină apă rece.
3. Perele se curăţă, se taie felii şi se fierb 10 minute în 200 ml apă, suc de lămâie şi 50 g zahăr. Apoi se strecoară. 4. Se prepară 50 ml cafea espresso şi se toarnă fierbinte peste gelatină. Gelatina dizolvată se adaugă în frişcă şi se bate bine.
5. Se pun pe blat felii de pere, apoi frişcă, deasupra, al doilea blat şi se îmbracă tortul în frişcă. Se decorează cu felii de pere şi ciocolată rasă.