Tort cu mere şi brânză de vaci

.

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

timp de preparare: 55 minute

Ingrediente pentru 12 porţii:

– 3 ouă
– 160 g zahăr
– 60 g făină
– 40 g amidon
– 750 g mere
– 1 pachet de praf de budincă
– 450 ml suc de mere
– 200 g frişcă
– 100 g brânză de vaci
– 1 lingură zahăr pudră
– 50 g ciocolată rasă

Mod de preparare:

1. Se freacă gălbenuşurile cu 65 g zahăr, iar albuşurile se bat spumă cu 45 g de zahăr. Se unesc, se cerne deasupra făina şi amidonul, apoi se amestecă. Se coace aluatul 20 de minute într-o formă tapetată cu hârtie.
2. Merele se curăţă şi se taie în bucăţi.
3. Praful de budincă se dizolvă în 5 linguri suc de mere. Restul sucului se fierbe cu 50 g zahăr şi bucăţile de mere. Se adaugă praful de budincă şi se amestecă pe foc 2 minute. Se lasă să se răcească şi se întinde peste blat. Se lasă 2 ore în frigider.
4. Brânza de vaci se pasează fin, se amestecă şi cu zahăr şi frişcă. Cu acest amestec se ornează tortul după inspiraţie.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton