Tort cu fructe

.

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
Ingrediente:
Pentru blat:
► 6 ouă
► 200 g nuci măcinate
► 200 g făină
► 1 praf de copt
Pentru cremă:
► 800 g smântână pentru frişcă
► 8 linguri de zahăr
► 1 lingură de ness
► o cutie de compot cu fructe tropicale
► esenţă de rom
Pentru ornat:
► bomboane
► topping caramel sau ciocolată

1.  Se bat albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, nucile şi făina. Se toarnă într-o cratiţă de 3 l tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit, 40 de minute. După ce se răceşte, se taie în trei foi care se însiropează pe rând cu zeamă din compot.

2.  Pentru umplutură, se bat 800 g smântână cu 8 linguri de zahăr şi esenţa de rom. Se păstrează 4 linguri pentru ornat, iar în rest se pune o lingură de ness.

3.  Se aşază foile pe un platou, se ung pe rând cu frişcă cu ness şi se presară fructe. Se îmbracă tortul cu restul de frişcă cu ness şi se ornează cu frişca păstrată, bomboane şi sirop de caramel sau ciocolată.

    
Vedete din Romania Vedete internationale