Această reţetă de tort nu este deloc simplă, dar trebuie să o încerci, mai ales pentru o aniversare sau o petrecere.
► 200 g unt
► 150 g zahăr pudră
► 100 g migdale măcinate
► 4 ouă
► un praf sare
► 3 linguri făină
► hârtie de copt Pentru crema de cafea:
► 150 g mascarpone
► 3 gălbenușuri
► 125 g zahăr pudră
► un plic zahăr vanilat
► un plic cafea solubilă Pentru crema albă:
► 300 g mascarpone
► 200 g frișcă
► 6 gălbenușuri
► 250 g zahăr pudră
► un plic zahăr vanilat Pentru ornat:
► 300 g fulgi de migdale
► 50 g ciocolată
1. Se tapetează forma de tort cu hârtie și se încinge cuptorul la 120°C. Se pune untul într-un bol, se bate spumă cu mixerul și, treptat, se adaugă zahărul pudră și ouăle unul câte unul.
2. La sfârșit, se încorporează făina și migdalele măcinate. Se amestecă ușor să nu se lase și apoi se toarnă în formă. Se întinde și se bagă în cuptor.
3. Între timp, se prepară crema de cafea. Gălbenușurile se bat bine cu sare și cu zahărul pudră până se obține o cremă spumoasă. Se amestecă cu mascarpone și, la sfârșit, se adaugă cafeaua solubilă.
4. Pentru crema albă, se bate frișca. Se freacă gălbenușurile cu zahărul și cu zahărul vanilat. Se adaugă mascarpone și se încorporează ușor. Frișca se amestecă la sfârșit.
5. După ce s-a copt blatul, se împarte în două foi și se umplu cu cremă. Deasupra se toarnă crema de cafea și se ornează cu floricele din frişcă şi ciocolată rasă. Se tapetează pe margini cu fulgi de migdale.
Crezi sau nu, poti termina o masa si cu un tort de post!