Dacă astăzi este ziua prietenei/prietenului, îi poţi oferi un frumos tort ca şi cadou. Noi te ajutăm să îl prepari după o reţetă simplă.
Ingrediente:
Pentru blaturi:
â–º 250 g margarină
â–º 275 g zahăr
â–º 6 ouă
â–º 3 linguriţe esenţă de vanilie
â–º350 g făină x 25 g cacao
â–º 1 pachet praf de copt
Pentru sirop:
â–º 500 ml apă
â–º 5 linguri de zahăr
Pentru cremă:
â–º 1 pachet de unt
â–º 250 g zahăr pudră
â–º o lămâie
â–º300 ml lapte
â–º3 linguri făină
â–º100 g ciocolată albă
Pentru ornat:
â–º500 g frişcă
â–º1 plic cu glazură de lămâie
1. Se pregătesc 3 tăvi de 20×30 cm.
2. Se freacă margarina cu zahărul, se adaugă treptat ouăle, vanilia, făina şi praful de copt. Se amestecă uşor, iar în jumătate din compoziţie se adaugă cacaua. Se pun cele două compoziţii în spriţuri şi se pun în linii apropiate, al-ternând aluatul de cacao şi de vanilie. În celelalte tăvi se începe cu aluatul de vanilie.
3. Se dizolvă făina în puţin lapte rece, apoi se adaugă restul de lapte şi 125g zahăr. Se pune la foc mic până se îngroaşă, se adaugă coaja de lămâie şi ciocolata rasă şi se amestecă până se ră-ceşte. Se pune apoi treptat untul frecat cu restul de zahăr şi zeama de lămâie.
4. Se aşază pe un platou foile coapte însiropate şi unse cu cremă, având grijă să se întrepătrundă dungile de cacao cu cele de vanilie. Se ornează cu frişcă şi glazuri.
Foto: Shutterstock