Top 4 reţete de prăjituri cu dovleac de sezon

.

Dovleacul este leguma lunii şi nu putem să ratăm câteva dulciuri delicioase pregătite cu acest versatil produs. Iată 4 reţete de prăjituri delicioase cu dovleac, tocmai bune pentru un weekend de toamnă perfect.

Brioşe cu dovleac

► 400 g dovleac
► 1/2 lingură praf de vanilie
► sucul de la 1/2 lămâie
► 70 ml lichior de portocale
► 130 g zahăr brun
► 90 g fulgi de migdale
► 300 g făină
► 2 linguri praf de copt
► 3 ouă
► 1 vârf de sare
► 60 g unt
► 12 forme de brioşe din hârtie
► 1 tavă de brioşe cu 12 alveole
► Dovleacul se taie cubuleţe de 55 mm grosime. Se pun într-o crăticioară, peste care se toarnă vanilia, sucul de lămâie, lichiorul, 30 g zahăr şi 100 ml de apă. Se lasă la foc mediu, cca 5 minute, se ia de pe foc şi se lasă la marinat cca 2 ore.
► În tava de brioşe se pun hârtiile. Scoate dovleacul şi păstrează 80 ml de zeamă.
►Se amestecă făina, fulgii de migdale şi praful de copt. Se bat ouăle spumă, cu 100 g zahăr şi sare. Se încorporează marinata şi untul. Pulpa de dovleac se amestecă cu compoziţia de făină şi se încorporează apoi şi cea de ou.
►Se umplu formele cu aluat. Se lasă la cuptor, cca 20-25 de minute, la 180 de grade.
Sursa foto: Shutterstock

Plăcintă cu dovleac

timp de preparare: 45 minute
timp de coacere: 50 minute
Ingrediente (pentru 8 porţii)
300 g dovleac curăţat
200 g margarină
50 g zahăr pudră
2 linguri zahăr
100 g făină
1 plic praf de copt
zeama de la o lămâie
2 linguri gem de caise
50 g stafide
50 g fructe confiate
2-3 linguri rom
1 pachet zahăr vanilat
scorţişoară
pentru ornat:
zahăr pudră vanilat
fructe confiate
Mod de preparare:
1. Dovleacul se dă pe răzătoarea mare, apoi se pune într-o cratiţă şi se căleşte cu 2 linguri de zahăr, în puţină margarină. Se ţine pe foc, amestecând continuu, până scade tot siropul, apoi se lasă să se răcească.
2. Margarina se freacă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă gemul de caise şi se amestecă până se omogenizează, apoi dovleacul aromat cu scorţişoară, praful de copt stins cu zeama de lămâie, făina, fructele confiate tăiate cubuleţe şi stafidele macerate în rom.
3. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace, la foc potrivit, 40-50 minute.
4. Când se răceşte, se pudrează cu zahăr şi se ornează cu fructe confiate.
Sursa foto: Shutterstock
Citeşte mai departe şi vezi ce alte deserturi delicioase cu dovleac poţi să prepari toamna asta, pe pagina următoare!

Page: 1 2

    
Vedete din Romania Vedete internationale