Tocană de peşte cu roşii

.

O reţetă sănătoasă şi foarte simplă de peşte cu roşii. Încearcă şi tu chiar diseară!

4 PERSOANE  
PREPARARE: 30 MINUTE  

►2 cepe
► 5 căţei de usturoi
► 1 kg roşii
► 6 linguri ulei de măsline
► 250 ml supă de peşte (un pahar)
► 250 ml vin alb sec
► 800 g file de peşte (merlucius, cod etc.)
► sucul de la ½ lămâie
► sare, piper măcinat
► 3 linguri făină
► 3 linguri pătrunjel tocat mărunt

► Ceapa şi usturoiul se se toacă mărunt. Roşiile se opăresc câteva secunde în apă fiartă, se curăţă de pieliţă, se scot cotoarele şi se taie bucăţele. Ceapa şi usturoiul se călesc într-o oală, în 3 linguri de ulei de măsline. Roşiile, supa de peşte şi vinul se amestecă şi se fierb cca 30 de minute la foc mediu, până mai scade zeama.
► Peştele se taie în bucăţi, se stropesc cu suc de lămâie şi se dau prin făină. Se prăjesc în restul de ulei de măsline, cca 6 minute, pe ambele părţi.
► În zeamă se pune şi pătrunjelul, apoi se adaugă sare şi piper. Se pun bucăţile de peşte şi se mai lasă 3 minute pe foc.
Încearcă şi reţetă de tocană picantă cu carne!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale