Tiramisu fără ouă, rețeta Elwirei Petre. Cum se prepară varianta adaptată pentru copii

.

Tiramisu fără ouă, rețeta Elwirei Petre. Soția lui Mihai Petre și-a obișnuit urmăritorii de pe rețelele de socializare să îi răsfețe cu tot felul de rețete delicioase. Aceasta și-a făcut deja o faimă de gospodină printre fanii săi și împărtășește deseori rețete de familie în mediul online.

De data aceasta, dansatoarea a ales să le spună admiratorilor cum pregătește tiramisu, în varianta ideală pentru copii.

Tiramisu fără ouă, reteța Elwirei Petre

Elwira Petre, în vârstă de 42 de ani, le pregătește celor două fete ale sale tot felul de bucate delicioase, majoritatea rețetelor fiind moștenire de familie. De data aceasta, ea a ales să prepare Tiramisu, însă o variantă fără cafea sau ouă, numai bună pentru cei mici.

„Tiramisu este unul dintre deserturile mele preferate. Îmi place să-l savurez împreună cu fetele, așa că pregătesc o variantă de rețetă adaptată pentru copii: fără cafea, fără ou, fără alcool”, a scris soția lui Mihai Petre pe Instagram.

Aceasta a împărtășit rețeta și cu internauții, cărora le-a explicat în detaliu cum pot prepara această variantă a celebrului desert.

Ingrediente

  • Mascarpone
  • zahăr brun
  • zahăr vanilat
  • smântână 30% grăsime
  • pișcoturi
  • cafea de orz

Citește și: Cum se face salata rusească Șuba. Rețeta rapidă, dezvăluită de Victoria Raileanu

Citește și: „Mâncarea delicioasă a puturosului”, rețeta cu care Gabriela Cristea face senzație pe internet. De ce ingrediente ai nevoie

Mod de preparare tiramisu fără ouă

„Aveți nevoie 2 cutii de mascarpone (500 g), în care amestecăm 1/4 de cană de zahăr brun și zahăr vanilat (alegeți un sortiment bio). Apoi adăugăm 200 ml de smântână cu 30% grăsime, bătută cu telul. Crema este gata!”, spune Elwira Petre.

Aceasta înmoaie pișcoturile într-o cafea de orz sau în ceai, făcând tiramisu să fie mult mai îndrăgit de copii.

„Pregătim o cafea ‘falsă’ pentru pișcoturi din 2 lingurițe de cafea de orz amestecate cu 1/2 de cană de apă fierbinte și apoi lăsat tot amestecul la răcit. În cafea puteți pune și un pic de lapte sau în loc de cafea puteți folosi ceai (orice sortiment vă place: negru, verde, chiar și de fructe). Eu folosesc pișcoturi fără gluten, cei simpli”, a explicat Elwira Petre.

„Pun într-o tavă sau borcan un strat de pișcoturi înmuiate (nu foarte mult) în cafea de orz, apoi pun un strat de cremă, din nou pișcoturi și cremă. Decorez cu un pic de cacao sau ciocolată neagră rasă.
Las în frigider timp de 2 ore și gata! Avem tiramisu de savurat toate trei, împreună”, a mai spus ea.

Citește și: Mircea Radu, trei rețete italienești cu care impresionează pe oricine: „Odată ce ai simțit gustul, nu te mai poți lăsa!”

Citește și: Rețetă de salată anti-mahmureală de la Carmen Brumă: „E probată pe băutori cu experiență” / Video

Alte rețete de tiramisu

Dacă vă doriți, însă, să savurați un tiramisu clasic, găsiți mai jos câteva rețete cu care nu veți da greș.

Tiramisu clasic este rețeta pe care echipa Unica a încercat-o și care ne-a cucerit de la prima până la ultima linguriță.

Dacă sunteți în căutarea unei rețete rapide de tiramisu, care să nu vă dea prea multă bătaie de cap și să vă țină mult în bucătărie, trebuie să încercați rețeta de „Tiramisu 10 minute”.

O variantă perfectă pentru copii este și cea de Tiramisu cu căpșuni. Se face repede și va deveni rapid desertul preferat al întregii familii.

Dacă sunteți mari amatori al gustului de neuitat al celebrului desert, atunci trebuie să încercați și acest Cheesecake Tiramisu. Este un deliciu inedit pentru care nu aveți nevoie de cuptor. Se face repede, ușor și arată mai bine ca un tort.

Sursă foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton