Chef Sorin Bontea se pregătește intens de competiția MasterChef, unde este jurat, nu doar în platou, ci și în bucătărie. Îndrăgitul bucătar a preparat o tartă specială, cu brânză de capră și spanac, numai bună pentru zilele de toamnă, când temperaturile au scăzut și putem porni cuptoarele.
Tartă cu spanac și brânză de capră, după rețeta lui Chef Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea obișnuiește să le arate fanilor săi din mediul online cum se prepară diferite rețete. De data aceasta a ales o tartă cu spanac și brânză de capră, ideală ca aperitiv sau gustare. Poate fi pusă și în pachețelul de școală al copiilor.
Separat se sotează spanacul proaspăt și ciupercile proaspete, după care se toacă. Acestea se pun peste amestecul de lapte cu făină, împreună cu mărarul tocat și telemeaua de capră, dată pe răzătoare. Se amestecă totul bine și se pune în forme de brioșe.
„Înainte să puneți în forme, amestecați, ca să puneți din toate”, spune bucătarul.
Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 20 de minute. Se scot din forme și se lasă să se răcorească.
Dacă spanacul sau telemeaua nu sunt pe placul vostru, puteți încerca alt fel de tarte, cu diferite ingrediente.
Din secția de tarte aperitiv puteți încerca tarta cu brânză și sos de fructe, un deliciu pe care niciun mofturos nu îl va putea refuza. Tarta de praz cu morcovi este un aperitiv special, cu un gust greu de uitat. Este gata într-o oră, dar merită fiecare minut petrecut în bucătărie.
O altă idee pentru pachețelul de școală al copiilor este tarta cu brânză topită, un deliciu pe care cei mici îl vor mai cere. Partea bună este că nu vă ține mult în picioare, fiind gata în doar 35 de minute.