timp de preparare: 70 minute
Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru aluatul de tartă:
* 250 g făină
* 175 g margarină
* 80 g zahăr pudră
* un praf de sare
* 1 lingură apă
Pentru umplutură:
* 1 kg mere
* 4 linguri suc de lămâie
* 2 linguri jeleu de mere
Pentru aluatul sfărâmicios:
* 175 g făină
* 100 g margarină
* 100 g zahăr
* 1 lingură cacao pudră
* 1 lingură zahăr pudră
Mod de preparare
1. Aluatul de tartă. Se freacă margarina cu zahărul pudră, apoi se adaugă un praf de sare, o lingură de apă şi făina. Se amestecă până se obţine un aluat omogen. Se acoperă şi se lasă 30 de minute la frigider. Se întinde o foaie care se pune în tava de copt.
2. Se curăţă merele şi se taie în bucăţi nu prea groase, care se stropesc imediat cu suc de lămâie. Se întinde jeleul peste aluatul din tavă, apoi se pun merele şi se introduce la cuptor. Între timp, se prepară aluatul sfărâmicios.
3. Aluatul sfărâmicios. Se cerne făina împreună cu o lingură de cacao, se adaugă zahărul, apoi margarina tăiată cubuleţe. Cu vârful degetelor, se amestecă grăsimea cu făina, astfel încât să se formeze un aluat sfărâmicios.
4. Se scoate tarta din cuptor când merele s-au înmuiat puţin şi se presară peste ele aluatul sfărâmicios.
5. Se introduce din nou la cuptor şi se lasă să se coacă 50 de minute.
6. După ce tarta s-a copt şi s-a răcorit, se pudrează cu zahăr.
Foto: Shutterstock