Tartă cu mazăre şi mentă

.

Învaţă să prepari tartă cu mazăre şi mentă, o reţetă delicioasă şi sănătoasă.
►1 pachet de foietaj
► 350 g mazăre
► 200 g smântână
► 2 ouă
► 1 legătură de mentă
► 1 linguriţă de coajă rasă de portocală
► 1 ceapă
► 30 g unt
► sare, piper
► Ceapa se spală şi se toacă mărunt. Se încinge untul într-o cratiţă, în care se căleşte ceapa, amestecând la foc mic, timp de 2 minute. Se adaugă mazărea şi se acoperă cu apă. Se dă cu sare şi piper şi se fierbe 30 de minute.
► Între timp, se preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Într-o formă unsă cu unt se întinde aluatul. Se înţeapă cu o furculiţă. Se păstrează la rece.
► Se spală menta, se usucă şi se toacă mărunt. Se amestecă smântâna cu cele două ouă, apoi se adaugă menta tocată, coaja rasă de portocală, sare şi piper.
► Mazărea se scurge de apă şi se adaugă în cremă. Se varsă compoziţia peste aluat şi se dă la cuptor. Se coace 25-30 de minute.
► Se scoate tarta din cuptor şi se lasă să se răcească. Se poate decora cu frunzuliţe de mentă.

    
Vedete din Romania Vedete internationale