Nu este neapărat pentru dietă.
Dacă respecţi instrucţiunile de mai jos, vei reuşi să găteşti o supă delicioasă şi de-a dreptul sănătoasă.
PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 20 MINUTE FIERBERE: 20 MINUTE
►250 g cartofi ► 250 g varză albă ► 250 ml smântână ► 4 ouă ► 1 lingură făină ► maghiran ► oţet ► sare ► Se spală cartofii, se curăţă şi se taie cubuleţe. Varza se spală, se curăţă de frunzele veştede, se scoate cotorul, după care se dă prin răzătoarea mică. Varza şi cartofii se pun într-o oală, se adaugă apă sărată şi se fierbe. ► Când cartofii încep să se sfărâme, se toarnă făina amestecată în prealabil cu smântâna. ► Se asezonează supa cu maghiran, cu sare şi oţet, după gust. Spre sfârşitul fierberii, în supă se poate pune şi un ou (se poate folosi un polonic, ca să nu se împrăştie). Se bate separat într-un castronel. Dacă doreşti ca supa să fie mai dietetică şi mai puţin calorică, poţi înlocui cartofii cu alte legume: ardei, ţelină, ceapă. De asemenea, poţi renunţa la făină. Iar smântâna poate fi mai slabă (12-15% grăsime).