Nu mai ştii ce să găteşti, iar familia s-a plictisit de aceleaşi supe şi ciorbe? E timpul să îi uimeşti şi să-i faci să ceară încă o porţie din această supă-cremă delicioasă!
Supa de broccoli, pe lângă faptul că este extrem de gustoasă şi va deveni un hit al repertoriului tău gastronomic, are şi un aport crescut de nutrienţi, dar mai ales de fier şi potasiu.
Ingrediente pentru 4 persoane
o pungă de broccoli congelat o caserolă smântână 400 g cartofi fierţi un vârf de cuţit de nucşoară un vârf de cuţit coajă de lămâie sau limette 250 ml lapte 250 ml apă sare piper condiment asortat pentru supe, gen Vegeta (opţional)
Preparare
Broccoli se fierbe la aburi (pentru scurt timp, altfel îşi pierde din gust şi textură) în cei 250 ml de apă. Se scoate din apă şi, când s-a răcorit puţin, se pune în blender, împreună cu nucşoara, coaja de lămâie, sarea, piperul, cartofii fierţi tăiaţi cubuleţe şi laptele şi se omogenizează.
Crema se dă în clocot împreună cu apa în care a fiert broccoli, apoi se incorporează smântâna.