Sufleu de conopidă

.

o conopidă mică; 50 g făină; 50 g unt; un litru lapte; 6 ouă; sare, piper, un praf de nucşoară

Rupe conopida în bucheţele şi fierbe-le în apă clocotită cu sare 15 minute. Scurge-le şi lasă-le să se răcorească. Topeşte untul într-o cratiţă, adaugă făina şi amestecă bine. Toarnă laptele puţin câte puţin,
amestecând încontinuu. Lasă sosul Bechamel pe foc aproximativ 20 de minute. Condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Amestecă-le uşor în sosul Bechamel. Unge o formă cu unt, aşază bucheţelele de conopidă şi toarnă peste ele sosul. Pune sufleul la cuptorul preîncălzit şi coace-l 5 minute. Scoate-l, fă cu lingura şase adâncituri pe suprafaţă şi pune în ele gălbenuşurile întregi. Bagă tava la cuptor din nou şi mai coace-o câteva minute. Serveşte sufleul cald.

    
Vedete din Romania Vedete internationale