Ştrudel cu struguri

.

Fiindcă toamna se anunţă lungă, poţi profita din plin de beneficiile fructelor. Încearcă un ştrudel delicios cu struguri!

Ingrediente (16 bucăţi)
– 400 g făină
– 150 ml apă
– 150 g unt
– 200 g smântână grasă
– 200 g brânză dulce
– 100 g zahăr
– 2 ouă
– 1 plic de zahăr vanilat
– 4 linguri de griş
– 300 g struguri boabe

1. Se face un aluat de plăcintă din făină, apă, puţină sare şi 100 g unt. Se acoperă şi se lasă la rece 15 minute.
2. Se curăţă strugurii de sâmburi şi se lasă la scurs. Sucul se păstrează. Smântâna se amestecă cu brânza dulce, grişul, zahărul, ouăle bine bătute şi zahărul vanilat. Se încinge cuptorul.
3. Se împarte aluatul în două. Pe un şervet presărat cu făină, se întinde o parte din aluat până se obţine o foaie cât mai subţire, de formă dreptunghiulară. Se unge foaia cu unt, se pune un strat uniform de compoziţie pe foaie, se presară strugurii şi se rulează.

4. Într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi unsă cu unt sau cu ulei, se pun bucăţile de ştrudel tăiate după dimensiunea tăvii. Se repetă aceleaşi operaţii şi pentru cealaltă parte de aluat. Se coace 40-45 de minute. Când e gata, se stropeşte cu suc de struguri. Se presară cu zahăr pudră.

    
Vedete din Romania Vedete internationale