Spaghetti Squash

.

Ce ar fi dacă, în loc de tradiţionalele spaghete cu carne, am prepara spaghetti vegetale. Cunoscute sub denumirea de „spaghetti squash”, acest tip de paste obţinut…
din dovleac este bogat în Beta Caroten, vitamine şi minerale, şi nu vă faceţi griji cu privire la gust, aroma este delicioasă.

Ingrediente:

–    1 dovleac
–    Â½ kg paste linguini
–    1 lingură de ulei de măsline
–    1 ceapă tăiată felii subţiri
–    5 căţei de usturoi tocaţi
–    Â¼ linguriţă de fulgi de ardei roşu
–    2 roşii alungite tăiate cubuleţe
–    3 linguri de oţet balsamic
–    Â¼ cană de ulei de măsline extravirgin
–    Â¾ cană de parmesan ras

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul în prealabil până la temperatura de 200 grade Celsius.

Tăiaţi dovleacul în două pe lung. Scoateţi seminţele şi aruncaţi-le. Puneţi dovleacul cu faţa în jos în tigaie. Turnaţi apă în tigaie până la înălţimea de 2 cm. Coaceţi timp de o oră şi jumătate, sau până ce furculiţa intră cu uşurinţă în dovleac. Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească. După ce s-a răcit, scoateţi miezul cu o linguriţă în fâşii.

Pregătiţi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Scurgeţi-le bine şi lăsaţi-le deoparte.

Încingeţi într-o tigaie mare 1 lingură de ulei de măsline la foc potrivit. Adăugaţi ceapa, usturoiul şi ardeiul şi amestecaţi până când ceapa îşi pierde culoarea. Adăugaţi roşiile şi dovleacul şi gătiţi-le până când acesta din urmă devine maroniu. Turnaţi oţetul balsamic şi uleiul de măsline rămas. Adăugaţi sare şi piper şi ţineţi pe foc până de încinge uleiul.

Peste acest amestec puneţi şi pastele şi amestecaţi cu grijă. Adăugaţi şi parmezanul şi amestecaţi bine înainte de a servi.

Sugestii:

Pentru acest fel de mâncare puteţi folosi şi brânză Pecorino Romano în loc de parmesan.

Sursa:Spaghetti Squash

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton