Sosul Puttanesca, savuros şi vibrant

.

Sosul puttanesca, folosind cel mai des cu paste, este originar din Napoli. Este făcut din roşii, măsline negre, capere, anşoa, ceapă, usturoi şi ierburi (de obicei, oregano….
sau pătrunjel, dar uneori şi busuioc). Este un sos uşor de făcut, care se prepară repede şi este foarte savuros şi picant. „Puttanesca” se traduce prin „în stilul prostituatei”.

Probabil te intrebi cum a ajuns acest fel de mâncare delicios să fie asociat cu un context atât de sordid. Precum e cazul majorităţii poveştilor culinare, sunt multe explicaţii. Prima interpretare e că aroma puternica a sosului îi ademenea pe oamenii din strada în casele de toleranţă.

Altă explicaţie spune că, având în vedere că sosul se face uşor şi rapid, prostituatele preparau acest sos pentru ele însele, pentru a salva timp sau îl pregăteau pentru bărbaţii ce aşteptau la rând. Iar alta varianta, mai populară, a istoriei acestui sos era că era reţeta favorită a femeilor măritate care voiau să petreacă cât mai puţin timp în bucătărie şi cât mai mult în dormitor.

Oricare ar fi povestea adevarată, puttanesca este un sos savuros şi vibrant. Poţi să-l foloseşti cum doreşti. Cel mai frecvent, sosul este folosit ca adaos la reţete de spaghete sau piept de pui. Reţeta sosului e flexibilă, iar, dacă vrei să încerci acest sos, citeşte în continuare una dintre reţete pe Gustos.ro!

Foto: Shutterstock Sosul Puttanesca, savuros şi vibrant

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton