Sosul clasic Alfredo

.

Sosul Alfredo este un sos alb cremos ce provine din reţeta faimoasă de paste italieneşti „Fettuccine Alfredo”.
Utilizat în numeroase reţete, sosul Alfredo a devenit unul dintre cele mai populare din lume, graţie turiştilor care au descoperit la Roma savoarea sa unică.

Există numeroase moduri de a pregăti sosul Alfredo, însă în cele ce urmează vă vom prezenta reţeta de bază:

Ingrediente

Pentru paste:

–    500 g paste Fettuccine (tăiţei cu ou sau alte tipuri de paste)
–    3 litri de apă
–    1 lingură de sare
–    1 lingură de ulei

Pentru Sosul Alfredo:

–    120 g unt
–    250 ml smântână grasă
–    150 g parmezan ras
–    Opţional: 1 căţel de usturoi, pisat fin
–    1/4 lingură de sare
–    Piper
–    Verdeţuri la alegere, pătrunjelul fiind cea mai populară alegere

Instrucţiuni

Turnaţi apa într-o oală mare, adăugaţi sarea şi o lingură de ulei, iar apoi aduceţi-o la fierbe. Acum, adăugaţi pastele fettuccine şi lăsaţi-le să fiarbă aproximativ 10 minute (consultaţi instrucţiunile de pe pachetul de paste). Amestecaţi-le din când în când. Pastele trebuie să fie al dente, de regulă cu 1 minut înainte de durata minimă de fierbere indicată pe pachet. Dacă nu vă plac, lăsaţi-le să mai fiarbă încă un minut.

Între timp, topiţi untul într-o tigaie la foc mic, adăugaţi smântâna şi amestecaţi bine. După ce se topeşte untul, îndepărtaţi-l de pe foc; adăugaţi usturoi, sare şi piper cât şi aprox. 100 g parmezan. Amestecaţi până când compoziţia devine omogenă.

După ce pastele fettuccine sunt gata, scurgeţi-le şi adăugaţi-le în sosul Alfredo. Amestecaţi până când sunt complet tapetate cu sos şi adăugaţi parmezanul. Asezonaţi cu pătrunjel tocat.

Poftă bună!

Recomandări

Nu uitaţi să adăugaţi ulei în apă atunci când fierbeţi pastele. Astfel, pastele nu se vor lipi şi nu va fi necesar să amestecaţi atât de des.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton