Sorbet de cireşe

.

500 g cireşe; 200 g zahăr; 100 ml apă; 2 linguri vişinată; pulbere de scorţişoară şi de anason; frunze de mentă proaspătă

Scoate sâmburii cireşelor (colectează sucul într-un vas). Amestecă fructele cu sucul lor şi cu vişinata. La foc mic, pregăteşte un sirop din zahăr şi apă. Când clocoteşte, aromatizează-l cu scorţişoară şi anason. Lasă-l să se răcească, adaugă mentă tăiată mărunt şi toarnă-l peste cireşe. Pune amestecul într-un bol de plastic şi ţine-l în congelator, amestecând ocazional, până îngheaţă de tot. Serveşte sorbetul decorat cu frunze de mentă proaspătă şi cireşe întregi deasupra.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton