Postul Paştelui nu trebuie să însemne doar tocană de cartofi şi şniţele de soia. Felurile de mâncare fără ouă, carne şi lactate pot fi delicioase, dacă alegeţi reţeta potrivită. Învaţă să prepari cartofi umpluţi cu ciuperci şi ceapă verde în sos de roşii.Ingrediente cartofi umpluţi:4 cartofi mari1 conservă ciuperci sau circa 4 ciuperci champignon medii proaspete1 bucată pâine veche de o ziverdeaţă1 legătură ceapă verde1-2 linguri făină1 ceapă,2 caţei de usturoi,sare, piper.Ingrediente sos de roşii:1 conservă roşii în bulion1 ceapă (puteţi adăuga frunzele de la ceapa verde pe care nu le-aţi folosit la cartofii umpluţi),boabe de piper,puţin oregano şi busuioc proaspăt (nu sunt obligatorii),2 caţei de usturoi,ulei,sare, piperÎncearcă şi reţeta noastră de Caponata siciliană cu vinete şi măslineMod de Preparare: 1. Se spală cartofii și se pun la fiert în coajă. Se lasă la răcit şi apoi se scobesc cu linguriţa, pentru a face loc umpluturii.2. În timp ce fierb cartofii se face sosul: se toacă ceapa mare și se călește în puţin ulei. Se 1 cană de apă și se lasă să se înmoaie bine ceapa. Se adaugă roșiile cu tot cu suc, condimentele, usturoiul tocat fin și se mai lasă 5 minute la fiert.3. Umplutura: se amestecă toate ingredientele: ciupercile, pâinea înmuiată în apă și stoarsă, ceapa, usturoiul, verdeața, ceapa verde, făina, condimentele, sarea. Cu această compoziție se umplu cartofii.4. Într-un vas se pune sosul, la care se adaugă o cană de apă, se așază cartofii umpluți, se stropesc cu ulei și se dau la cuptor circa jumătate de oră.Se servesc cu smântână vegetală, verdeaţă presărată şi frunze de rucola pentru décor.Poftă bună!Incearca si urmatoarea reteta de cartofi umpluti cu telemea si sunca