Pregătește mai des sandviciuri fără carne, cu multe legume, salate și brânzeturi. Vor avea arome extraordinare și îți vor ține de foame toată dimineața! Iată ce sandviciuri fără carne savuroase poți pregăti când ții post sau când vrei să mănânci mai sănătos.
Cuprins
- 1 1. Sandvici cu avocado și castravete proaspăt
- 2 2. Sandivici cu legume de vară la grătar
- 3 3. Kebab din legume în tortilla
- 4 4. Sandvici covrig, cu brânză și roșii cherry
- 5 5. Sandvici crocant cu ridichi și castravete
Avem sute de idei de sandviciuri fără carne, doar cu salate, legume, brânzeturi și ciuperci, unele în chifle pufoase, altele învelite în lipie. Dar iată cinci idei savuroase, ușor de realizat, inedite prin combinația ingredientelor și prin aroma lor apetisantă.
Varietatea este foarte importantă când pregătești un sandvici, dar mai ales sosul sau pasta cremoasă pe care o alegi pentru a da coeziune celorlalte ingrediente.
Cuprins
1. Sandvici cu avocado și castravete proaspăt
Unul dintre cele mai proaspete și răcoritoare sandiviciuri fără carne pe care îl poți pregăti vara conține pastă de avocado și castravete dulce, de grădină. Vei fi surprinsă de aroma lui inedită, dar mai ales de senzația de sațietate pe care ți-o oferă.
Acest sandivici reprezintă o gustare rapidă și îndestulătoare.
Ingrediente:
- Pâine integrală feliată
- Un avocado bine copt
- Un castravete dulce de grădină
- O frunză de salată
- Un ou fiert
- Cremă de brânză
- Mărar proaspăt tocat fin
- Zeamă de lămâie
- Sare
Cum se prepară:
Avocado se taie felii subțiri sau se zdrobește cu furculița. Se stropește cu puțină zeamă de lămâie să fie mai aromat și să își păstreze culoarea verde frumoasă.
Castravetele se curăță de coajă și se taie felii subțiri pe lungime.
Se ung feliile de pâine cu brânza cremoasă și se presară cu mărar și cu sare. Oul fiert tare se taie felii.
Peste crema de brânză se pun feliile de ou, feliile de avocado și feliile de castravete.
Se pune deasupra a doua felie de pâine unsă cu cremă de brânză și se porționează ca în imaginea de mai sus.
2. Sandivici cu legume de vară la grătar
Dacă ți-e poftă de un gyros, dar vrei cu tot dinadinsul să eviți carnea, iată o idee de sandvici la lipie cu legume gustoase la grătar și bucățele de feta.
Ingrediente:
- O vânătă mică
- O roșie medie
- Frunze proaspete de busuioc
- Brânză feta
- Sos de iaurt grecesc cu ulei de măsline
Cum se prepară:
Se taie vânăta în felii subțiri, se curăță de coajă, se unde cu puțin ulei de măsline și se prăjește la grill.
Roșia se taie în felii rotunde.
Lipia se încălzește puțin la grill, se unge cu un sos gros de iaurt grecesc și ulei de măsline.
Se pun pe lipie feliile de vinete, cubulețele de brânză feta și feliile de roșie.
Se adaugă câteva frunze proaspete de busuioc.
Se rulează lipiile strâns și se consumă imediat! Este o savoare!
3. Kebab din legume în tortilla
Tortilla este o lipie specific mexicană cu care pot fi preparate diverse bunătăți precum buritos sau quesadilla. Dar acestea conțin carne. Noi îți propunem un kebab delicios doar cu legume, învelit în foaie de tortilla.
Ingrediente:
- Foi proaspete de tortilla
- Cartofi prăjiți – opțional
- Varză dulce tocată mărunt
- Ceapă roșie dulce
- O roșie mare
- O frunză de salată
- Sos de roșii sau de iaurt
Mod de preparare:
Pregătește o porție mică de cartofi prăjiți. Pot fi înlocuiți cu baghete din cașcaval pane.
Ceapa se taie în rondele subțiri.
Varza dulce se taie în feliuțe subțiri.
Roșia se taie rondele mai groase.
Tortilla se unge cu un sos de roșii sau de iaurt răcoritor. Se așază rondelele de roșii, cartofii prăjiți, apoi feliile de ceapă și de varză. Se rulează tortilla cât mai strâns și se servește imediat!
4. Sandvici covrig, cu brânză și roșii cherry
Un covrig pufos, presărat cu multe semințe este o alegere excelentă pentru sandviciuri fără carne, dar cu multe legume și brânză. Pornește de la rețeta simplă de mai jos și adaugă ceea ce crezi că îți face plăcere să mănânci.
Ingrediente:
- Covrig cu semințe
- Roșii cherry
- Cremă de brânză
- Chives proaspăt
- Frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Se taie covrigul pe lat și se ung ambele jumătăți cu o cremă de brânză după bunul plac. Se poate presăra cu sare, piper și cu frunze de pătrunjel proaspăt.
Sau adaugă roșiile cherry tăiate în jumătăți, codițe proaspete de chives sau de ceapă verde fragedă. Se așază cealaltă jumătate de covrig și se consumă rece!
La acest sandvici se pot adăuga felii subțiri de somon afumat.
5. Sandvici crocant cu ridichi și castravete
Pentru o gustare savuroasă și crocantă, cu gust de primăvară dulce, pregătește un sandivici simplu, cu brânză telemea, ridichi dulci și castravete aromat.
Ingrediente:
- Pâine neagră
- Ridichi dulci și fragede
- Castravete de grădină
- Brânză telemea
- Smântână
Mod de preparare:
Brânza telemea se dă pe răzătoare și se amestecă cu una sau două linguri de smântână pentru a obține o cremă delicioasă.
Castravetele se spală și se taie rondele.
Ridichile se spală bine și se taie rondele.
Pe felia de pâine se unge crema de brânză din belșug și se așază rondelele de castravete și de ridichi succesiv. Se ornează cu frunze proaspete de mărar.
Ultima modificare decembrie 23, 2022 11:51 am